Arancini (Italiaanse risottoballetjes) van tomatenrisotto en mozzarella

Heb jij risotto gemaakt en toevallig nét wat te veel (als je op mij lijkt dan is dit standaard)? Maak dan deze lekkere arancini (Italiaanse risottoballetjes) van tomatenrisotto en mozzarella. Je kan hier natuurlijk elk soort risotto voor gebruiken, dus als je toevallig net een andere risotto te veel hebt gemaakt, kan je dit recept ook gewoon gebruiken. In dit recept voor arancini (Italiaanse risottoballetjes) van tomatenrisotto en mozzarella gebruik ik, zoals je kunt lezen, mozzarellaballetjes. Hierdoor wordt het lekker cheesyyyyyyyy. Iets waar je mij wel wakker voor kan maken. Yummy!

Veel werk?

Ik zou deze balletjes dus echt ALLEEN maken als je risotto de dag ervoor eet en te veel maakt of toevallig wat over hebt. Om hier nou speciaal risotto voor te maken is een beetje overbodig. Dus maak gewoon altijd teveel, net als ik. Dan heb je altijd een excuus om dit lekkere borrelhapje te maken. 😉 Vind jij het te veel werk om zelf je pestomayonaise te maken? Pak dan eentje uit de supermarkt. Ik zou dan wel voor een verse variant gaan, zoals deze.

Verwezen recepten

In het recept wordt er 2 x verwezen naar een recept die op de site staat. Eén daarvan is de tomatenrisotto (half recept). Klik hier voor de link naar dit recept toe. En de ander is pesto. Klik hier voor het basisrecept van pesto.

Arancini

Porties 15 stuks
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

Tomatenrisotto

 • 1 x recept tomatenrisotto

Arancini

 • 1 zak mini mozzarella balletjes 150 g
 • paneermeel om te paneren
 • 2 eieren om te paneren
 • bloem om te paneren

Pestomayonaise

 • 1 x basisrecept pesto of 4 el pesto uit een potje
 • 2/3 el mayonaise

Instructies

Tomatenrisotto

 • Maak de risotto volgens het recept voor tomatenrisotto (zie in de link hierboven), maar dan gehalveerd. Laat goed afkoelen in de koelkast.

Arancini

 • Verwarm de frituur voor op 180 graden.
 • Verdeel de risotto in circa 15 delen. Pak 1 deel, maak plat met je handen, leg er 1 mozzarellaballetje in en vouw dicht met behulp van de rijst. Rol dit nu met je handen tot een klevig balletje. Doe dit nu ook voor de andere 14 stuks.
 • Haal de balletjes door de bloem, daarna losgeklopt ei en daarna door paneermeel. Frituur de balletjes in circa 6 minuten.

Pestomayonaise

 • Maak pesto volgens het basisrecept (zie link in tekst hierboven), maar mix hier 2 tot 3 el mayonaise mee of meng 4 el pesto uit een potje met 2 tot 3 el mayonaise tot een pestomayo.
Keuken: Italiaans

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close