Tosti gehaktbal met satésaus, augurk, tomaat & kaas

4 jaar geleden liep ik in Amsterdam een tentje binnen die letterlijk alleen maar tosti’s op het menu had staan. Deze zaak heeft meerdere filialen en je hebt mij sindsdien daar dus ook meerdere keren kunnen zien. Natuurlijk heb ik sinds die tijd verschillende tosti’s uitgeprobeerd en ze waren allemaal stuk voor stuk lekker. Máár eentje sprong er wel echt bovenuit en is dan ook de favoriet van mijn vriend. En dat is deze tosti gehaktbal met satésaus, augurk, tomaat & kaas. Zó lekker. Heb jij dus nog gehaktballetjes over van de vorige avond (of je maakt er, net als ik, gewoon te veel met als excuus om deze tosti de volgende dag te kunnen tjappen), maak dan vooral dit toppertje! Heel begrijpelijk als je niet toevallig gehaktballetjes over hebt en speciaal voor deze tosti zin hebt om die te draaien. Maar zelfs daar heb ik de oplossing voor! Tegenwoordig kan je bij de supermarkt namelijk ook gehaktbalplakjes kopen als beleg. Zeker een optie (al is het wel nét wat minder lekker dan zelf gedraaid natuurlijk). Maak ‘m dus gewoon & thank me later.

Satésaus

Voor deze tosti gehaktbal met satésaus zou je natuurlijk satésaus uit een potje van de supermarkt kunnen gebruiken, maaaaaar nog lekkerder is natuurlijk om dit zelf te maken (en dan toevallig in die week ook bijvoorbeeld deze Saté van varkenshaas met satésaus of een lekkere nasi te eten, dan is de rest van je saus gelijk op ;)). Klik hier voor het recept van mijn satésaus.

PS. Ik maak mijn tosti’s altijd lekker cheesy (because kaas is life!!!), maar als jij dit minder wilt kan je natuurlijk ook gewoon voor 1 plak kaas gaan in plaats van 2.

Tosti gehaktbal saté

Porties 1 tosti (2 sneetjes)
Bereidingstijd 10 min

Materiaal/apparatuur

  • Tosti-ijzer

Ingrediënten

  • 2 sneetjes casinobrood of ander brood naar wens
  • 3 plakjes augurk hamburgerplakjes
  • 2 kaasplakken jong of veel kleine kaasplakjes van een blok kaas
  • 2 gehaktballetjes grootte van een pingpongballetje
  • 1 grote tomaat
  • 1 grote el satésaus

Instructies

  • Snijd de gehaktballetjes en tomaat in plakjes.
  • Pak een sneetje casinobrood. Smeer er een grote el satésaus op. Beleg met de augurk, kaasplakken & de plakjes gehaktballetjes en tomaat. Leg het andere sneetje casinobrood op de bovenkant en druk even goed aan. Leg de tosti in het tosti-ijzer en bak voor circa 5 minuten tot dat het brood mooi goudbruin ziet.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close