Nutella taart van croissantdeeg | Simpel & lekker recept

Ja ja, het is alweer bijna Pasen. Zo leuk vind ik dat altijd! Voor mij is Pasen echt DE HEMEL. Ik mag dan voor heel de familie mijn best doen. Een lekkere, super uitgebreide brunch/lunch maken vind ik dan het leukste. Máár er moet natuurlijk wel elk jaar iets anders op tafel komen. Meestal heb ik wel mijn favorieten die ik vaker gebruik (de standaard gerechten zoals carpaccio, tonijn etc.), maar er moet ook iets nieuws komen. Dit jaar presenteer ik jullie: de Nutella taart van croissantdeeg. Super lekker. Letterlijk: de Nutella ‘smelt’ (kan dat?! Nutella is al een soort van smeerbaar, maar dat even achterwege gelaten) als het ware van binnen, waardoor als je een pizzapunt uit de Nutella taart van croissantdeeg snijdt, je een hele lekker klef chocoladecroissantje krijgt. Ben jij dus fan van Nutella & croissants? Dan is dit hét ideale gerechtje voor jou!

Cruffins

Cruffins. Ooit van gehoord? Dit zie ik dit jaar zó veel voorbij komen. Gewoon haast niet leuk meer. Cruffins lijken wel een beetje op dit recept. Je hebt er namelijk precies dezelfde ingrediënten voor nodig (mits je cruffins met Nutella maakt dan). Cruffins zijn muffins van croissants. Óók lekker, maar wie wil er nou muffins als je ook een hele taart kan hebben?! Ik zou het wel weten. 😉

Tip: heb je over en wil je het een (paar) dag(en) bewaren? Stop het de volgende dag gewoon weer even voor circa 5 minuutjes in de oven en hij is zo goed als nieuw!

Nutella krans van croissantdeeg

Materiaal/apparatuur

 • Optioneel: bakvorm 22-24 cm
 • Met bakpapier beklede bakplaat

Ingrediënten

 • 2 blikken croissantdeeg 2 x 250 g
 • 12 el Nutella
 • 2 eidooiers
 • Poedersuiker naar wens

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Maak 1 blik croissantdeeg open. Rol het deeg uit (het is eigenlijk de bedoeling dat je hier 3 grote croissants van maakt, maar het deeg zit nog aan elkaar met naden en dat laten wij ook zo zitten). Druk alle naden tegen elkaar goed tegen elkaar aan, zodat het 1 grote lap deeg wordt. Besmeer deze lap met 6 el Nutella en rol op tot een lange sliert. Rol deze sliert op tot een soort krans (dus van binnen naar buiten steeds groter). Gebruik eventueel een bakvorm van 22-24 cm om de juiste maat & ronding te krijgen (zo groot moet de onderste laag ongeveer worden namelijk). Leg de krans op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Maak het andere blik croissantdeeg open. Rol het deeg uit. Zoals ik hierboven beschreef is het eigenlijk bedoeld om 3 grote croissants mee te maken. Dit zie je aan de naadjes die er lopen. Snijd nu 2/3 er van af en maak van dit deel de naadjes dicht, zodat het 1 grote lap deeg wordt (maar dus wel kleiner als die van stap 2). Besmeer deze lap met 4 el Nutella en rol op tot een lange sliert. Rol deze sliert weer op tot een soort krans en leg op de bakplaat.
 • Als het goed is heb je nu dus nog 1/3 croissantdeeg over. Besmeer deze met 2 el Nutella, rol op tot een sliert en rol deze sliert weer op tot een mini krans. Leg er bij op de bakplaat (misschien heb je wel 2 bakplaten nodig. Ik had het telkens apart afgebakken, dus weet niet precies of het past op 1 bakplaat).
 • Bestrijk de 3 kransen met eigeel (gebruik hiervoor een kwastje). Zet de bakplaat met de 3 kransen (van groot naar klein) in de voorverwarmde oven voor circa 15 min. Laat iets afkoelen, zet ze op elkaar in een soort torentje en bestrooi met poedersuiker!

Op zoek naar meer Paasrecepten. Neem hier eens een kijkje! Wat dacht je van deze makkelijke oreomousse met maar 4 ingrediënten?! Of ben jij toch meer een Bastogne liefhebber? Ga dan voor de allerlekkerste bastognemousse ever!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close