Dipjes. Ik ben er dol op. Pesto, baba ganoush, hummus. Ik eet het totdat ik er bij neer val. Why? 1. omdat deze dipjes allemaal té lekker zijn. 2. Het is lang goed te houden in een potje. 3. Super bij de borrel en 4. dat niet alleen –> ook als lunch in een salade, op een wrapje of cracker is het amazingggg. Zelfs als avondeten zou je mij hier nog mee blij maken. Maaaarrrrr aangezien iedereen voortaan de welbekende hummus wel kent (al staat mijn beste recept ever voor hummus nog niet op Maddie’s Foodlife omg), dacht ik dat ik mensen wel eens blij kon maken met variatie. Altijd die kikkererwten word je ook moe van, toch?! Daarom gebruik ik eens andere peulvruchten, namelijk: witte bonen. En daarmee maak ik deze smeuïge witte bonen dip met harissa. Witte bonen zijn, zoals je kan verwachten, wat smeuïger en het is dus makkelijker om een hele smeuïge, gladde dip te maken dan met kikkererwten. Pluspunt: deze witte bonen zijn lekker uit blik, dus hoef je niet net als kikkererwten eerst lang te weken.
Mijn recept
Deze smeuïge witte bonen dip is very lekker. Ik maak ‘m met harissa en vind harissa sowieso echt amazing. Dat zorgt in deze dip ook écht voor de smaak. Witte bonen op zich zijn, net als kikkererwten (vind ik), niet heel top. Zorg er dus altijd voor dat je goed proeft & alles lekker op smaak is, zodat er een frisse, smeuïge & gladde witte bonen dip ontstaat.
Tip: eet het met wat verse pita, Turks brood of flatbread! Of ga voor een lekkere wrap met groentjes & feta + extra harissa. 🙂
Witte bonen dip
Materiaal/apparatuur
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 2 el olijfolie + 2 el voor garnering
- 360 g witte bonen uit blik
- 3 tl harissa + 2 tl voor garnering
- 1 tl tomatenpuree
- 3 el tahini
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- peper & zout
- sap van een halve citroen + zest
- handje peterselie/koriander + extra voor garnering
Optioneel:
- chilivlokken voor garnering
Instructies
- Meng alle ingrediënten (excl. de ingrediënten voor garnering) met elkaar tot een smeuïge massa. Schep over in een bakje, maak een spinbeweging erin met je lepel, garneer met olijfolie, harissa, peterselie/koriander en eventueel chilivlokken.
Op zoek naar meer lekkere dipjes/sausjes? Kijk dan eens hier!
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂