Pepernoten boterkoek met amandelschaafsel

Hou jij van boterkoek? En van pepernoten/speculaas? Dan is dit recept voor pepernoten boterkoek met amandelschaafsel perfect voor jou! Het smaakt precies naar een grote pepernoot (of speculaas) in de vorm van een boterkoek. Het is wat steviger/harder dan een normale boterkoek (die is namelijk redelijk zacht). Het heeft meer iets weg van de stevigheid van een pepernoot/speculaasje. Maar tegelijkertijd heeft het ook weer de structuur van een boterkoek: lekker een beetje smeuïg van binnen. Goed gelukt dus zullen we maar zeggen. En wat nou zo fijn is? Het is echt super gemakkelijk. Het is een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar gooien, goed mengen en in de oven laten afbakken. Lekker genieten dus!

Pepernotenboter

Nog nooit van pepernotenboter gehoord? Neem dan eens een kijkje op de site van Looman Salades (hebben ook super lekkere andere salades, botersoorten & sauzen) of in sommige Jumbo’s. Zij verkopen de pepernotenboterkoek gedurende Sinterklaastijd.

Boter

De hoeveelheid boter lijkt veel, maar het heet niet voor niets een boterkoek. Ga dit dus niet verminderen, want daar wordt deze pepernoten boterkoek echt niet lekkerder van. Het is dus geen receptje om te maken als je aan de lijn bent, maar dat lijkt me logisch met boterkoek.

Pepernoten boterkoek

Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 35 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mixer
  • Bakvorm

Ingrediënten

  • 200 g pepernotenboter Looman Salades
  • 125 g roomboter
  • 250 g bloem
  • 200 g suiker
  • 1 tl koekkruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 15 pepernoten

Vervanging voor pepernotenboter

  • 125 g extra roomboter
  • 1,5 el extra koekkruiden
  • 10 pepernoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stop alle ingrediënten exclusief de pepernoten en het eitje in een mengkom en mix tot een geheel (het is best een stevige mix).
  • Vet de bakvorm in en giet de mix erin. Hussel een eitje door elkaar en smeer de bovenkant van de boterkoek met een kwastje in met het ei. Verdeel de pepernoten over de bovenkant van de boterkoek. Zet in de oven voor circa 35 minuten.

Vervanging voor pepernotenboter

  • Herhaal stap 1 en 2 van hierboven. Alleen bij stap 2 mix je nu de extra roomboter en koekkruiden erbij.
  • Breek de pepernoten in stukjes (dit doe je met behulp van een hakmolen of door de pepernoten in een doek te rollen en hier op te slaan met je deegroller). Doe deze stukjes in de boterkoekmix.
  • Herhaal stap 3 van hierboven.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close