Spaghetti lasagne | Lasagne en spaghetti in één

Kan je niet kiezen tussen lasagne of spaghetti? Maak het gewoon in één met deze spaghetti lasagne. Net zo lekker, al dan niet lekkerder! Zoals ik jullie al vaker heb verteld, hou ik ervan om 2 top gerechten met elkaar te combineren. Zo ben ik al gegaan voor deze banoffee baked oats met dulce leche en crumble (banoffee + baked oats), deze Italiaanse burger (Italië op een Amerikaanse burger) en nog veel meer recepten gingen deze 2 voor.. Of eigenlijk 3, want ik heb dus weer deze nieuwe waar ik spaghetti en lasagne met elkaar combineer. Ideaal voor de pastaliefhebbers.

Machtig

Pas op hoor. Als je lasagne of spaghetti afzonderlijk al machtig vindt, dan krijgt deze al helemaal de bovenste plaats. Dit is zo machtig, dat je er maar een klein stukje van op kan (ik in ieder geval ;)). Je blijft door eten, dat wel. Maar dan eet je eigenlijk meer dan goed voor je is. Het voordeel hieraan is dat je er OF lekker lang mee kan doen OF maar 1 portie hoeft de maken voor een grote hoeveelheid mensen. Is dat niet even chill?!

Spaghetti/bolognesesaus

PAS OP! Bolognesesaus verschilt bij iedereen. Maak je het zelf? Koop je het uit de supermarkt? (en dat verschilt dan weer per merk etc.) De dikte van de bolognese saus zorgt mede voor de gaardheid van de spaghetti lasagne. Hoe ‘wateriger’ je bolognesesaus, hoe beter de spaghetti gaart. Ik had zelf redelijk dikke bolognesesaus zelf gemaakt met groenten en gehakt. Mijn spaghetti werd dus wat moeilijker gaar. Ik roerde na het bakken de spaghetti om, voegde circa 250 ml water toe, schepte het weer om en liet het even staan in aluminiumfolie verpakt voor circa 5 min. Hierdoor werd de spaghetti gaarder. Vind je dit nou allemaal te veel werk? Dan kan je ervoor kiezen om wat dunnere bolognesesaus toe te voegen, van te voren een scheut water erbij te gooien (dus tijdens het bakken) of verse spaghetti te gebruiken i.p.v. gedroogde spaghetti.

Tip: Maak deze spaghetti lasagne met mijn eigengemaakte Bolognesesaus (voeg hier alleen ietsjes meer water aan toe, zodat je een iets ‘nattere’ Bolognesesaus krijgt).

Spaghetti lasagne

Porties 6 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 45 minuten

Materiaal/apparatuur

 • Middelgrote pan
 • Grote rechthoekige ovenschaal

Ingrediënten

Bechamel saus (OF koop kant-en-klare bechamelsaus: circa 600/800 g)

 • 50 g roomboter
 • 50 g bloem
 • 500 ml melk
 • 3 handjes Parmezaanse kaas geraspt
 • 2 tl nootmuskaat
 • peper & zout

Lasagne

 • circa 1200 g bolognesesaus voor 6 personen
 • 2 blokken Mozzarella maxi (2 x 200 g), gesneden in schijfjes
 • handje Parmezaanse kaas geraspt
 • 500 g spaghetti gedroogd (verse wordt eerder gaar, dus kan ook)

Instructies

Bechamelsaus

 • Smelt de roomboter. Voeg de bloem toe en meng goed door met een garde. Laat de bloem nu op laag/middelhoog vuur garen tot het witte aanslag begint te krijgen (circa 1 min. pas op! bloem kan snel aanbranden dus wacht hier niet te lang mee en blijf erbij). Voeg de melk toe en meng goed met de garde. Laat dit nu even op staan en blijf continue roeren tot alles goed is gemengd. Maak op smaak met Parmezaanse kaas, nootmuskaat en peper & zout.

Lasagne

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Vul de ovenschaal als volgt:
  - laagje bolognesesaus
  - laagje spaghetti (250 g) verspreid
  - laagje bechamelsaus
  - laagje bolognesesaus
  - laagje spaghetti (250 g) verspreid
  - laagje bechamelsaus
  - laagje bolognesesaus
  - laagje bechamelsaus
  - handje Parmezaanse kaas
  - Mozzarella plakjes verspreiden
 • Bekleed de ovenschaal met aluminiumfolie. Zet in de oven voor circa 30 min. Verwijder na 30 min. de aluminiumfolie en zet in de oven voor circa 20 min. tot goudbruin (dit is een indicatie). De bedoeling is dat je het op tafel omschept, zodat de heerlijke bolognesesaus zich mengt met de spaghetti, bechamelsaus én gebakken mozzarella bovenop. Resultaat? Een té lekkere spaghetti.
 • PAS OP! Bolognesesaus verschilt bij iedereen. Maak je het zelf? Koop je het uit de supermarkt? (en dat verschilt dan weer per merk etc.) De dikte van de bolognese saus zorgt mede voor de gaardheid van de spaghetti lasagne. Hoe 'wateriger' je bolognesesaus, hoe beter de spaghetti gaart. Ik had zelf redelijk dikke bolognesesaus zelf gemaakt met groenten en gehakt. Mijn spaghetti werd dus wat moeilijker gaar. Ik roerde na het bakken de spaghetti om, voegde circa 250 ml water toe, schepte het weer om en liet het even staan in aluminiumfolie verpakt voor circa 5 min. Hierdoor werd de spaghetti gaarder. Vind je dit nou allemaal te veel werk? Dan kan je ervoor kiezen om wat dunnere bolognesesaus toe te voegen, van te voren een scheut water erbij te gooien (dus tijdens het bakken) of verse spaghetti te gebruiken i.p.v. gedroogde spaghetti.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close