s’mores pie | Gemakkelijke & super snelle marshmallow taart

Kennen jullie s’mores? Vast wel. Dit is in Amerika echt een hit. Vooral bij een lekker kampvuurtje of bbq. s’mores, of te wel: knapperige biscuitjes/crackers met sticky marshmallow & gesmolten chocolade. Ik denk dat ik nu voortaan wel kan zeggen dat jullie weten dat ik het leuk vind om bestaande recepten om te toveren in iets wat nog niet bestaat (althans, niet in mijn beleving): een s’mores pie. Hoe goed klinkt dat?! En nog eens een pluspunt: het is echt super snel (niet overdreven: al met al is je ‘bereidingstijd’ 15 min. max) & heeeeel gemakkelijk. Ik wilde namelijk eerst zelf pudding maken, een speciale marshmallow bovenlaag & gesmolten chocolade. Maaaar het was zo’n mooi weer (31+ graden) dat zélfs ik geen zin had om te koken. 😉 Aangezien ik natuurlijk wel deze top taart voor jullie wilde creëren, bedacht ik iets nieuws: en dat maakt ‘m alleen maar topper. Ik maak namelijk gebruik van, jawel, Mona pudding. Iedereen zal deze wel kennen. En aangezien s’mores altijd met chocolade is, moest dit natuurlijk wel een chocolade/brownie pudding zijn. Echt top alternatief en op deze manier is de s’mores pie zo klaar! De taart bestaat uit een biscuitbodem, chocoladepudding & een marshmallowlaag. Lekker!! 🙂

Marshmallow

Ten eerste: pas op met de grillstand. Je bent echt super snel klaar. Maar ik spreek uit ervaring als ik zeg dat als je even niet oplet, je oven zomaar eens kan afbranden, haha. 😉 Ten tweede: aangezien marshmallows altijd heel kleverig zijn, zullen jullie er niet van staan te kijken als ik zeg dat je wel even de tijd moet nemen om deze taart te snijden. Maak gebruik van een scherp groot mes & houdt dit mes onder een gloeiend hete kraan. Snijd dan heel langzaam een puntje van de taart & herhaal deze stap. Zo moet het lukken!

S'mores pie easy

Bereidingstijd 15 minuten
Afkoeltijd 15 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Bakpapier
  • Springvorm 20-22-24 cm

Ingrediënten

  • 200 g marshmallow
  • 125 g roomboter gesmolten
  • 300 g biscuit mariakoekjes or something
  • 2 bakken brownie of chocolade pudding Mona 2 x 450 ml

Instructies

  • Verkruimel de biscuitjes fijn met behulp van een keukenmixer. Als je dit niet hebt kan je ze ook in een theedoek verstoppen en er met een deegroller hard op slaan. Meng de fijne kruimels goed met de gesmolten roomboter. Schep dit in een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met je handen & zet weg in de koelkast voor circa 10/15 min.
  • Verwarm de oven voor op grillstand groot.
  • Schep de mona pudding op de koekbodem en strijk glad. Ik doe dit door mijn lepel onder een warme kraan te houden en dan met de bolle kant te strijken en dan weer opnieuw tot het glad is. Verdeel de marshmallows eroverheen en zet onder de grill voor circa 2,5/3 min. PAS OP!!! verbrand snel, dus blijf erbij. Houd het goed in de gaten. Haal eruit en sla met de bolle kant van je lepel op de marshmallows, zodat het meer één geheel wordt.
  • Snijd met een heet mes er puntjes van (de marshmallow plakt namelijk nogal, dus met een koud mes wordt dit moeilijk). Lekkerste om direct te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close