Japanse udon noedelsoep met beef, enoki, bospeen & ei

Ooit in de Amazing oriental geweest? Ik niet, totdat ik een paar weken geleden bij mijn schoonbroer in Rotterdam op bezoek was. Een wereld ging voor mij open, so much stuff. Letterlijk AMAZING. Die toko daar is niet te vergelijken met de mini toko die we hier in Oss hebben, hahaha. Maar goed: heel veel dingen gekocht om uit te proberen. Met het ene lekkerder dan het andere. Ik nam ook deze voorgekookte (hoe ideaal?!) udon noedels mee. Deze heb je btw ook gewoon bij de meeste supermarkten hoor. Met deze noedels maakte ik deze Japanse udon noedelsoep met beef, enoki, bospeen & ei

Udon noodles

Ik gebruik in mijn receptje voor Japanse udon noedelsoep met beef, enoki, bospeen & ei voorgekookte udon noedels. Hebben ze dit nu niet in jouw supermarkt/toko maar wel udon noedels die je zelf moet koken? Dan kan dat natuurlijk ook! Dat werkt hetzelfde als in onderstaand recept, alleen moet je dan in plaats van 2 min. koken, de noedels in de dashibouillon koken tot ze gaar zijn. 🙂 Verder nog iets om erbij te vermelden: Maak dit gerechtje niet té ver van te voren. De udon noedels zijn namelijk dik en nemen veel vocht op. Dat betekent: laat je dit nou een paar uur in de dashi bouillon zitten? Dan nemen de noedels veel vocht op, waardoor je én te weinig bouillon hebt én de noedels heel kleverig en pappig worden (en dat is niet meer lekker).

Tip: Heerlijk met wat koriander als je daar fan van bent & chilivlokken!

Japanse udon noodle soup met beef

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Materiaal/apparatuur

  • Kleine pan
  • Dunschiller
  • Grote pan
  • Middelgrote koekenpan

Ingrediënten

Beef:

  • 4 x 120/150 g beef
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 2 tl suiker
  • 1 el vissaus

Noedelsoep

  • 2 zakjes dashi
  • 3 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 1,5 el vissaus
  • 600/800 g gekookte udon noodles (3-4 pakjes)

Garnering:

  • 2 bospenen
  • 2 bosjes enoki mushrooms
  • 3 bosuitjes
  • 4 eieren
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 2 velletjes nori

Optioneel:

  • handje koriander
  • snuf chilivlokken

Instructies

Garnering:

  • Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook voor circa 6 min. op hoog vuur (zachtgekookt eitje).
  • Schil de bospenen in plakjes met behulp van een dunschiller. Verwijder het kontje van de enoki mushrooms. Snijd de bosui in ringetjes. Scheur de nori vellen in stukken.

Noedelsoep:

  • Vul een grote pan met 1,5 liter water. Breng aan de kook en zet op laag vuur. Voeg de dashi, sojasaus, mirin & vissaus toe. Als alles goed is opgelost, voeg je de udon noodles toe. Roer dit voor circa 2 min. door elkaar tot de gekookte udon noodles uit elkaar vallen (dus dat ze los vallen van elkaar in plaats van een blok).

Beef:

  • Snijd het rundvlees in plakjes. Marineer met de rest van de ingrediënten voor minimaal 10 min.
  • Bak de beefreepjes in een middelgrote koekenpan voor circa 2 min. tot beide kanten goudbruin zijn (en binnenkant nog rosé).

Geheel:

  • 1 persoon: Vul een kom met de dashi bouillon en noodles. Verdeel hierover de gebakken beefreepjes, bospeensliertjes, enoki mushrooms, bosuiringetjes, ei, sesamzaadjes en gescheurde nori. Maak eventueel af met wat koriander of chilivlokken.
Keuken: Japans

Meer Japanse gerechten maken? Kijk dan eens hier. Wat dacht je van deze gyoza (Japanse dumplings) met kippenvulling? Of deze tonijntataki met sojaparels, wasabimayonaise & bosui?

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close