Bastognemousse: hét lekkerste recept ooit

Op veler aanvraag: mijn Bastognemousse!!! Ik heb deze Bastognemousse regelmatig gemaakt voor verschillende vriendinnen, familie en vrienden en iedereen reageert hetzelfde: OMG dit is zo lekker. En zo kreeg ik ook al verschillende keren het verzoek om dit recept te maken voor hun. Maar dat is niet meer langer nodig, want ik deel het nu gewoon zodat iedereen zelf aan de slag kan. 😉 Deze mousse is dus echt té lekker voor woorden en zooooo makkelijk om te maken. Je hebt letterlijk 4 ingrediënten nodig en bent maximaal 10 minuten bezig om dit te maken. Het moet dan alleen nog even een uurtje rusten in de koelkast en daarna kan jij genieten van deze heerlijkheid! Als dat geen top receptje is om te maken, weet ik het ook niet meer. 😉

Guilty pleasure

Dit receptje is echt mijn guilty pleasure. JA het is zeker niet gezond, maar ik vind dat dat af en toe wel eens mag (of heel vaak haha). Niet voor niets noem ik het mijn ‘guilty’ (schuldig) pleasure. Maar ik kan je verzekeren: de calorieën zijn het méér dan waard. En degenen die het alleen maar opeten weten natuurlijk niet wat erin zit. Niet verklappen dus!

Kerst

Dit nagerechtje is ook zeker leuk om te serveren met kerst. 100% succes gegarandeerd! Vind je dit alleen nou te weinig voor kerst? Serveer deze glaasjes dan samen in een desserttrio met bijvoorbeeld een bolletje ijs met crumble en een brownie of iets dergelijks ernaast.

Kijk voor meer leuke kerstrecepten hier.
5 van 1 stem

Bastognemousse

Bereidingstijd 10 min
Rusttijd 1 uur

Ingrediënten

  • 260 g Bastognekoeken 1 pak
  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 250 g mascarpone of roomkaas

Instructies

  • Mix de Bastognekoeken grof met de hakmixer of leg de Bastognekoeken in een theedoek en sla er met een deegroller op tot ze gebroken zijn.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop als de slagroom stijf is nog even de mascarpone mee. Doe de grove Bastognekruimels (hou een handje apart) erbij en meng goed door elkaar heen. Zet voor minimaal 1 uur weg in de koelkast (dan pas wordt de mousse zoals die moet zijn --> de bastognesmaak trekt dan meer in).
  • Serveer de mousse in schaaltjes en bestrooi de achtergehouden kruimels er overheen.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Join the Conversation

  1. Esther Di Luca says:

    5 sterren
    Oh mjammie, deze ga ik vanmiddag maken 😋.

  2. Voor hoeveel porties/personen dit recept? Dankjewel voor het delen, ziet er heerlijk uit!

  3. Beste Maddie’s foodlife,

    Ik wil dit recept voor kerst maken.. maar ik zie niet staan voor hoeveel personen dit is ik heb 9 glaasjes nodig.

    Alvast Bedankt

    1. Hi Wendy! Zou dit recept dan 1,5 x maken! 🙂 hou zelf altijd circa 6/8 personen aan, aangezien het heel machtig is. Maar beter te veel dan te weinig! 🙂 Succes!

  4. hoeveel glaasjes kan je hier ongeveer mee vullen?

    1. Hi Anne, sorry voor de late reactie. Moeilijk inschatten aangezien ik de porties niet weet plus de grootte van de glaasje. Zou zelf zeggen 6/8 personen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close