Eton mess van rabarber & aardbeien met vanille-ijs

Een keer wat anders dan anders en tóch super zomers. Deze eton mess van rabarber & aardbeien met vanille-ijs. Normaal gesproken bestaat een eton mess uit slagroom, aardbeien & rood fruit saus. Deze keer heb ik ‘m iets uitgebreid. Omdat ik weet dat van vele de eton mess hun lievelings dessert is, was dat ook wel nodig. Want altijd hetzelfde dessert verveelt ook ooit, toch?! En aangezien het nu rabarber tijd is en ik een MEGA rabarber plant in mijn moestuin had staan die hoognodig geoogst moest worden, vond ik dit de perfecte bestemming daarvoor. Van de rabarber heb ik een compote gemaakt (in het filmpje op mijn insta gebruik ik bruine basterdsuiker, aangezien dat het enige was wat ik nog in huis had. Ja, ook bij mij is niet altijd alles op voorraad. 😉 Maar de compote ziet er aantrekkelijker uit als je witte basterdsuiker gebruikt. Dan behoudt die namelijk zijn mooie rode kleur en met bruine suiker wordt het meer een viezig bruin prutje, haha).

Eton mess van rabarber & aardbeien met vanille-ijs

Een eton mess is geen eton mess als er geen slagroom & meringue in zit. Ik combineer daarom de rabarbercompote met slagroom, aardbeien, meringue & vanille-ijs (yum!) voor de extra touch. Het vanille-ijs maakt het nóg romiger, nóg frisser & nóg lekkerder. En bovendien: nóg Zomerser.

Tip: Maak het af met een takje munt om het extra lekker eruit te laten zien! 🙂

Rabarber eton mess met vanille ijs

Porties 4 glazen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

Rabarbercompote

  • 350 g rabarber
  • 3 el witte basterdsuiker
  • scheutje citroensap

Optioneel:

  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 tl granaatappelazijn

Eton mess

  • 1 bak slagroom opgeklopt 500 ml
  • 250 g aardbeien 1 bak
  • 1 bak vanille-ijs
  • 75 g meringue naturel of aardbei
  • handje munt

Instructies

Rabarbercompote

  • Spoel de rabarberstelen schoon en snijd in stukjes. Breng samen met een klein laagje water (echt klein! Anders dan wordt het te vloeibaar), witte basterdsuiker en citroensap aan de kook. Laat koken voor circa 10 min. op laag/medium vuur. Ondertussen goed roeren. De rabarber zal vanzelf uit elkaar vallen.

Optioneel:

  • Maak de rabarbercompote op smaak met de vanille-aroma & granaatappelazijn.

Eton mess

  • Haal de opgeklopte slagroom uit de bak & roer even door met een garde (dan wordt die weer wat vloeibaarder). Snijd de aardbeien in schijfjes (excl. 4 stuks).
  • Maak de glazen als volgt op:
    - laagje slagroom
    - laagje aardbeienschijfjes
    - laagje meringue crumble
    - bol vanille ijs
    - 1 grote el rabarber compote
    - laagje aardbeienschijfjes
    - laagje meringue crumble
    - laagje slagroom
    - garnering: 1 hele aardbei met takje munt & mini beetje schuim crumble

Op zoek naar meer lekkere desserts? Neem hier dan eens een kijkje! Wat dacht je van deze makkelijke oreomousse of bastognemousse? Of is dit Pornstar Martini dessert meer wat voor jou?

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close