Kruidnotentruffels met witte chocolade maken

Sinterklaas. De leukste tijd van het jaar. Voor kinderen dan (en stiekem voor sommige ouders ook). Het is een en al feest in December. En bij feest horen: ja, juist ja. Lekkere hapjes! Ook Sinterklaasavond (of hoe sommige het ook wel noemen: pakjesavond) is niet compleet zonder lekkere hapjes. Waar ik als eerste aan denk als ik Sinterklaas hoor? Aan kruidnoten. Vandaar dat ik voor jullie een lekker – of ook wel: goddelijk – receptje heb voor mijn kruidnotentruffels met witte chocolade.

Een groot succes!

Deze kruidnotentruffels met witte chocolade zijn sowieso een groot succes op tafel. Ik heb nog nooit iemand gehad die deze truffels niet lekker vindt (en anders hoor ik het meteen: geloof mij maar.). De truffels zijn smeuïg, hebben een lekkere smaak door de kruidnoten en een bite door de witte chocolade stukjes die zowel in de truffel zitten als aan de buitenkant. Mjam, nu alweer zin in. En nog fijner: binnen een kwartiertje ben je klaar én je hebt maar 3 – ik herhaal – 3 ingrediënten nodig! Dat moet je proberen toch? Bij mij staan ze in ieder geval op tafel 5 december.

Klik hier voor andere zowel zoete als hartige Sinterklaasrecepten om je Sinterklaasavond compleet te maken!

Kruidnotentruffels met witte chocolade

Porties 15 stuks
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 180 g kruidnoten
  • 100 g monchou
  • 130 g witte chocolade

Instructies

  • Maal alle kruidnoten heel fijn in de keukenmixer of stamp onder een theedoek met behulp van een deegroller. Hou 2 el gemalen kruidnoten apart.
  • Meng de overige gemalen kruidnoten met de monchou. Meng goed totdat er een soort dik deeg ontstaat. Snijd 30 g witte chocolade in kleine stukjes en meng dit door het 'kruidnotendeeg'. Verdeel dit deeg in 12/15 bolletjes. Zet de balletjes in de koelkast.
  • Smelt de overige 100 g chocolade au bain-marie of in de magnetron, Haal de balletjes uit de koelkast en dip met 2 eetlepels door de gesmolten chocolade heen (of met je handen, maar dat is zo'n zooitje), zodat heel het balletje is omringd door witte chocolade. Strooi de achtergehouden gemalen eetlepels kruidnoten over de bovenkantjes van de truffels. Zet de truffels in de koelkast en laat de witte chocolade opstijven.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close