Bladerdeegcadeautjes met gehakt (saucijsjes) voor Sinterklaas

Op zoek naar lekkere hapjes om te serveren tijdens Sinterklaasavond? Of gewoon in de periode ervoor (ook hartstikke lekker natuurlijk)? En wil je ook eens een hartig Sinterklaasreceptje? Ga dan voor deze bladerdeegcadeautjes met gehakt. Zijn ze niet schattig? Ik vind ze zo cute op tafel staan. Kids zullen hier echt blij van worden. En het allerbelangrijkste: ze zijn super lekker! Kinderen houden (bijna altijd) van saucijsjes en voor volwassenen is het ook zeker niet mis.

Cadeautje

Om er een écht cadeautje van te maken, maak je gebruik van touw. Zelf had ik dit meegebakken (hittebestendig touw) en haalde dan de bolletjes aan de bovenkant eraf vóórdat ik er een ging eten. Maar nog handiger én mooier (dit staat ook in het recept) is om het touw pas ná het bakken om de bladerdeegcadeautjes met gehakt te strikken. Dit is ook nog eens veiliger voor de kids (voordat ze straks vergeten het bolletje eraf te halen en stuk touw doorslikken: bij touw meegebakken valt het touwtje namelijk minder op).

Op zoek naar andere Sinterklaasrecepten? Kies dan eens voor deze heerlijke pepernotencheesecake met witte chocolade en karamel of neem een kijkje bij alle Sinterklaasrecepten.

Bladerdeegcadeautjes met gehakt (saucijsjes)

Porties 10 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 35 minuten

Materiaal/apparatuur

  • touw (hittebestendig)
  • Kwastje

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg diepvries 10 plakjes bladerdeeg
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 el ketjap
  • 1 el ketchup
  • 1 ei
  • 1 el koffiemelk
  • 1 el worcestershiresaus
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 5/6 el paneermeel
  • 1 eidooier

Instructies

  • Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat voor circa 1 uur ontdooien.
  • Schil de sjalot en knoflook en snijd fijn. Meng het gehakt samen met de fijngesneden sjalot, knoflook, ketjap, ketchup, ei, koffiemelk, worcestershiresaus en paneermeel. Meng goed tot dat alle ingrediënten met elkaar zijn verdeeld. Verdeel het gehakt in 10 stukken en draai hier bolletjes van.
  • Leg alle 10 de plakjes uit over het aanrecht. Per plakje leg je 1 bolletje gehakt in het midden. Vouw de vier punten naar binnen en draai bovenin het aanknopingspunt tot een bolletje. Duw alle 4 de zijkantjes goed tegen elkaar, zodat heel het bladerdeeg cadeautje dicht zit.
  • Smeer de cadeautjes in met eigeel en zet in de oven voor circa 35/40 minuten. Maak een strikje met behulp van een stukje touw om het bolletje bladerdeeg heen aan de bovenkant.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close