Watermeloen waterijsjes met kiwi & blauwe bessen

Ik wilde al een tijdje ijsjes maken, maar had telkens geen ijsvorm in huis. Dus ik stelde het telkens uit. Niet dat ze duur zijn ofzo, want je hebt zo’n ijsvorm letterlijk al voor 98 cent bij de Hema, Blokker of Xenos. Maar ik was gewoon te lui om naar één van die winkels te gaan en als ik er was vergat ik er vaak een mee te nemen. Totdat ik ze laatst toevallig tegen het lijf liep en dacht yes deze week wordt het een (water)ijsjes recept. En dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb voor jullie watermeloen waterijsjes met kiwi & blauwe bessen. Want ze moesten natuurlijk wel het uiterlijk hebben van een watermeloen. Kiwi voor de schil (voeg hier eventueel wat honing of iets anders zoets aan toe als dit te zurig is), watermeloen voor het vruchtvlees & blauwe bessen voor de pitjes. Zien ze er niet super leuk uit?! 🙂

IJsjesvorm

Aangezien ik niet zo vaak ijsjes zelf maak (de reden daarvan kunnen jullie hierboven lezen), zat ik nogal te strugglen met het ijsje uit de ijsjesvorm krijgen. De een brak af, de ander had ik alleen het stokje, haha. Het makkelijkste is om de watermeloen waterijsjes in de vorm even onder een lauwwarme kraan te houden, dan krijg je het na een paar seconden wat makkelijker eruit & zit je niet met allemaal halve ijsjes te kijken. 😉

Tip: Voeg ook een wat yoghurt toe aan de kiwi & watermeloen. Dan wordt het een watermeloen yoghurt ijsje. Ook lekker!

Watermeloen ijsjes

Porties 6 ijsjes
Bereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 3 uur

Materiaal/apparatuur

  • Staafmixer/keukenmachine
  • IJsjesvorm

Ingrediënten

  • 1 kiwi
  • 400 g watermeloen
  • 12 blauwe bessen

Optioneel:

  • scheutje honing

Instructies

  • Mix de kiwi samen met eventueel een scheutje honing glad. Verdeel dit over 6 ijsjesvormpjes. Zet in de vriezer voor circa 5 min.
  • Mix de watermeloen glad. Verdeel over de 6 ijsvormpjes (over de kiwi heen dus). Druk er 2 blauwe bessen per ijsje in. Zet in de vriezer tot hard.
  • IJsjes uit een ijsjesvorm gaan er meestal moeilijk uit. Spoel ze even om met wat warm water, dan lukt het meestal na 10 sec. wel.

Op zoek naar meer lekkere receptjes voor de zomer? Kijk dan eens hier! Deze aardbeien-mascarponetaart met bastognebodem is geweldig & ook super makkelijk!!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close