OMG, jongens. Deze salade is AMAZING. Echt waar. Zó lekker. En echt super voor dit Zomerse weer. In de Zomer heb ik nooit zo’n hele erge honger (met dit weer in ieder geval. Raar eigenlijk, want op vakantie eet ik alles op wat los & vast zit hahaha), dus daarom eet ik vaak salades. Maar van telkens dezelfde groene salade wordt je ook moe. Het moet immers wel leuk blijven, am I right?! Vandaar deze tomatensalade van verschillende grootte & kleuren (want loveeeeee tomatoes) met burrata, tomatenjam, verse doperwtjes (niet die vieze uit een blik), kalamata olijven, verse basilllllll & natuurlijk een goede olijfolie. Wat wil een mens nog meer?! Té lekker toch?
Tomatenjam
De tomatenjam in deze tomatensalade met burrata is heel gemakkelijk te maken. Je gooit letterlijk alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje & laat dit voor circa 15/20 min. inkoken. Klaar is je jam! Je houdt voor 1 portie van deze salade zeker nog wel wat jam over. Maarrrrrrr die kan je natuurlijk weer lekker ergens anders in/op smeren, namelijk:
- Cracker met oude kaas, tomatenjam & rucola
- Salade caprese met tomatenjam
- Als dipje op je kaasplankie
- Op een tosti samen met oude geitenkaas & spinazie
- etc. etc. etc.
Burrata tomaten salade
Ingrediënten
Tomatenjam
- 6 grote tomaten in partjes
- 0,5 rode peper zonder pitjes
- sap van 1 citroen
- 1 tl balsamicoazijn
- 3 el witte basterdsuiker
- snuf zout
- snufje kaneel
- 0,5 teentje knoflook fijngesneden
- klont roomboter
Tomatensalade
- 3 grote tomaten Tommy
- 0,5 bakje tomatenmix 200 g
- 1 groot handje verse doperwtjes gekookt
- 1 hand basilicum
- 50/75 g uitlekgewicht kalamata olijven
- 1 burrata
- zwarte peper & zeezout
- 3 el olijfolie
Instructies
Tomatenjam
- Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat voor circa 15/20 min. op hoog vuur koken tot het bijna is ingekookt tot een jam.
Tomatensalade
- Snijd de grote tomaten in schijfjes. Snijd de kleine tomaatjes uit de tomatenmix door de helft (op verschillende manieren: horizontaal, verticaal, diagonaal). Leg beide in een kom/schaal. Schep de doperwtjes, basilicum & kalamata olijven erbij. Scheur de burrata in stukken en verdeel over het bord. Maak op smaak met zwarte peper en zeezout. Besprenkel met olijfolie & garneer met circa 2 el tomatenjam. De rest van de tomatenjam kan je bewaren voor bijvoorbeeld op een cracker met oude kaas.
Ook niet zo’n honger in de Zomer en op zoek naar meer lekkere salades? Neem hier eens een kijkje! Wat dacht je van deze carpacciosalade met truffelmayo? Of wordt jij warmer (haha woordgrap) van deze pastasalade met tonijn?
Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!
Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂