Vega gyros van oesterzwam met Griekse toppings

\Een keer iets anders dan anders eten, ben je vegetarisch of wil je gewoonweg vaker vegetarisch gaan eten? Dan is dit receptje echt een winnaar. Deze vega gyros van oesterzwam met Griekse toppings is een toppertje hoor. De gyros maak je eigen op dezelfde manier als met kip, maar dan met oesterzwam. Ik vind oesterzwam echt een geweldig product & een super goede vlees/visvervanger. Door de structuur heeft het wel een fijne bite (die je soms mist in vegetarische vervangers) en het neemt smaken heel goed op. Het leent zich perfect voor vegetarische gyros dus. De gyros komt in een Griekse pita samen met feta, tzatziki, groentjes zoals paprika, tomaat en rode ui & kalamata olijfjes. Super lekker! Ik word hier wel blij van hoor, jullie ook?!

Tzatziki

De tzatziki in dit recept voor vega gyros van oesterzwam met Griekse toppings kan je natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken! En laat ik daar nou net het perfecte receptje voor hebben. Super lekker fris & vooral heel lekker. Klik hier voor het receptje van mijn tzatziki.

Vega gyros van oesterzwam

Porties 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

Vega gyros

  • 300 g Oesterzwam 2 bakken
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 3 tl oregano gedroogd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 0,5 tl cayennepoeder
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl mayple syrup
  • 3 el zonnebloemolie
  • peper & zout naar wens

Toppings

  • 4 pita's eventueel volkoren
  • 4 grote tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 100 g feta
  • 150 g kalamata olijven
  • 200 g tzatziki of eigen recept!! (check tekst hierboven)

Instructies

Vega gyros

  • Scheur de oesterzwammen in stukjes net zo groot als kipfiletblokjes. Meng alle ingrediënten voor de vega gyros door elkaar heen.
  • Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur. Schep de vega gyros erin en bak voor circa 5 min. aan alle kanten (tot het wat zachter & krokanter wordt).

Toppings

  • Verwarm de pita's in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant.
  • Snijd de tomaten in partjes, de puntpaprika in reepjes en de rode ui in ringen. Verkruimel de feta.
  • Snijd de pita's open. Vul ze met de vega gyros, de gesneden groenten, feta, kalamata olijven & tzatziki. Eet smakelijk!
Keuken: Grieks

Op zoek naar meer Griekse receptjes? Kijk dan eens hier! Wat dacht je van deze zalmzijde met kruiden en feta bijvoorbeeld. Yum!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close