Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Vega gyros van oesterzwam
Servings
4
personen
Bereidingstijd
15
minuten
min
Ingredients
Vega gyros
300
g
Oesterzwam
2 bakken
2
tl
knoflookpoeder
3
tl
oregano gedroogd
1
tl
paprikapoeder
2
tl
komijnpoeder
0,5
tl
kaneel
0,5
tl
uienpoeder
0,5
tl
cayennepoeder
2
tl
sojasaus
2
tl
mayple syrup
3
el
zonnebloemolie
peper & zout
naar wens
Toppings
4
pita's
eventueel volkoren
4
grote
tomaten
1
puntpaprika
1
rode
ui
100
g
feta
150
g
kalamata olijven
200
g
tzatziki
of eigen recept!! (check tekst hierboven)
Instructions
Vega gyros
Scheur de oesterzwammen in stukjes net zo groot als kipfiletblokjes. Meng alle ingrediƫnten voor de vega gyros door elkaar heen.
Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur. Schep de vega gyros erin en bak voor circa 5 min. aan alle kanten (tot het wat zachter & krokanter wordt).
Toppings
Verwarm de pita's in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant.
Snijd de tomaten in partjes, de puntpaprika in reepjes en de rode ui in ringen. Verkruimel de feta.
Snijd de pita's open. Vul ze met de vega gyros, de gesneden groenten, feta, kalamata olijven & tzatziki. Eet smakelijk!
Keuken:
Grieks