4-kazencruffins van Parmezaan, mozzarella, tallegio & oude kaas

Kennen jullie het al? Cruffins. Dit is de laatste tijd echt een hit en ik zie het letterlijk o-ver-al voorbij komen. Maaaarrrrr eigenlijk zijn alle cruffins die ik voorbij heb zien komen niet hartig, maar zoet (ook heel lekker natuurlijk!). En daar kon ik mijzelf in onderscheiden, vandaar vandaag deze hemelse hapjes voor jullie: 4-kazencruffins!!! Ik heb expres gekozen voor ‘gangbare’ kazen, zoals Parmezaan, mozzarella, tallegio & oude kaas. Ik heb hier speciaal voor gekozen, want als ik er blauwe kaas in had gedaan kreeg ik het wel te horen van mijn vriend (ik vind het heerlijk, maar hij vind het niet te pruimen). En ja, dan kan je wel zeggen: maar anderen houden wel van blauwe kaas. Helaas (nee grapje dit is top, behalve als je aan de lijn bent) moeten wij het thuis altijd opeten, dus het moet vaak wel iets zijn wat de meeste lekker vinden. 😉

Cruffins

Maar wat zijn cruffins nou eigenlijk? Cruffins zijn, zoals de naam al zegt, een combi van croissants en muffins. Héél origineel is hier het woord cruffins uitgekomen. Het is eigenlijk gewoon een croissantje in de vorm van een muffin (omdat je het in een muffin vormpje bakt, snap je). Het klinkt dan een stuk minder speciaal, maar écht: dit moet je proberen want het is HEERLIJK. En dan vooral dit receptje voor 4-kazencruffins van mij natuurlijk. 🙂

Instructievideo

Op mijn Instagram @maddiesfoodlife staat een leuke video om te zien hoe ik deze cruffins maak. Wil je het nou nog gemakkelijker hebben met een iets uitgebreider beeld? Kijk dan als voorbeeld naar deze zoete nutella muffins van Betty’s kitchen. Hoe zij ze maakt & vouwt doe ik ook precies (dit heb ik immers van haar afgekeken, thanks Betty), maar ik vul het met iets anders en maak er de hartige versie van.

4-kazen cruffins

Porties 6 stuks
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 14 minuten

Ingrediënten

 • 1 blikje croissantdeeg vers
 • 50 g geraspte mozzarella
 • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
 • 50 g geraspte oude kaas
 • 50 g tallegio
 • 3 tl oregano
 • 1 of 2 eigeel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Haal het croissantdeeg uit het blikje en rol uit. Het deeg is verdeeld in 3 stuks (dit is de zien aan de ribbelrandjes). Met een mes snijd je het deeg over de ribbelrandjes, zodat je inderdaad 3 losse stuks krijgt. In het midden heb je ook een diagonaal ribbelrandje. Deze naad druk je goed dicht (eventueel met een deegroller eroverheen).
 • Verdeel over de 3 stukjes deeg: 50 g geraspte mozzarella, 50 g geraspte Parmezaanse kaas en 50 g geraspte oude kaas. Snijd de tallegio in kleine stukjes en verdeel deze aan de voorkant in de breedte van het stuk deeg. Strooi er per stukje deeg circa 1 tl oregano op. Rol de 3 stukjes deeg op (aan de lange kant, dus dat je een lang rolletje krijgt) en snijd in de breedte door midden (waarschijnlijk valt er nu wel wat kaas uit, maar dat is niet zo erg, want dit strooi je er straks weer overheen). Je hebt nu dus 6 lange repen. Deze leg je in een draaiende beweging in een muffinvormpje (net alsof het drolletjes zijn). Doe dit nu ook voor de andere 5 repen.
 • Besmeer de 6 cruffins met eigeel. Strooi de overige kaas eroverheen (wat er allemaal is uitgevallen). Zet in de oven voor circa 12/14 min. Serveer direct of in ieder geval snel (want warm zijn ze natuurlijk het lekkerst, dat het nog lekker cheesyyyyy is). Je zou natuurlijk ook later kunnen serveren, maar dan moet je ze nog even in de oven doen, net voordat je ze gaat eten.

Meer lekkere borrelhapjes of snacks maken? Neem hier eens een kijkje! Deze pestogehaktballen gevuld met mozzarella zijn bijvoorbeeld ook goddelijk!!!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close