Aardappeltjes in schil uit de oven met rozemarijn en tijm

Dit recept voor aardappeltjes in schil uit de oven met rozemarijn en tijm is een makkelijk bijgerecht voor de kerstdagen of voor op elke doodnormale dag. Het is een kwestie van in de oven zetten en wachten..

Variaties

Er zijn verschillende variaties van deze aardappeltjes in schil uit de oven mogelijk. Deze keer heb ik het met rozemarijn & tijm gedaan. Maar probeer ook eens partjes ui toe te voegen of een teentje knoflook. Combineer een keer met verschillende kruiden zoals kerriepoeder, knoflookpoeder en/of gerookt paprikapoeder. Wat je ook zou kunnen doen is de rozemarijn en tijm vervangen voor een ander kruid zoals bijvoorbeeld oregano. Probeer het uit en experimenteer voor jezelf wat jij het lekkerst vindt!

Stoomaardappelmix

Ik heb in het recept gebruik gemaakt van de stoomaardappelmix van AH. Klik hier om dit product te zien. Ik vind dit altijd een fijne aardappelmix, maar je zou natuurlijk van alle aardappelen gebruik kunnen maken. Hoe kleiner je ze snijdt, hoe sneller ze gaar zijn. Als je de grootte van een groot half krieltje aanhoudt, dan is de oventijd hetzelfde als in mijn recept.

Waarmee kan je deze aardappeltjes combineren?

Deze aardappeltjes uit de oven zijn super om te combineren met bijvoorbeeld deze honing-mosterd beenham uit de oven. Je kan beide gerechtjes samen de oven in zetten & je hebt een top maaltijd op tafel met maar een kwartiertje voorbereidingswerk. Ik zeg: doen!

Tip: super met een sausje van crème fraîche, gerookt paprikapoeder, citroensap en peper en zout.

Aardappeltjes in schil met rozemarijn en tijm uit de oven

Porties 5 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Oventijd 50 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Ovenschaal
  • Oven

Ingrediënten

  • 1 kg stoomaardappelmix
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 1 tot 2 el olijfolie
  • zeezout naar keus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de krielaardappeltjes door de helft (laat de schil eraan!). Pluk de tijm en rozemarijn en doe dit over de aardappeltjes heen. Besprenkel met de olijfolie. Voeg zeezout naar keus toe (ik doe meestal 1 tot 2 tl).
  • Zet in de oven voor circa 50 minuten.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close