Courgetti met avocadosaus, balsamicotomaatjes & gamba’s

Yummie. Dit is zo’n recept die ik een aantal jaar geleden voor het eerst maakte en die sindsdien regelmatig bij ons thuis op tafel staat. Waarom? Ten eerste het is gewoon super lekker. Ten tweede (en een héél groot pluspunt): het is een gezonde maaltijd met weinig kcalo’s en veel gezonde vetten. Je eet als het ware een heel groot bord groenten (door de courgetti ofcourse), maar toch met lekkere smaakmakers zoals de chiligamba’s of de Parmezaanse kaas. Mij maak je oprecht super blij met deze courgetti met avocadosaus, balsamicotomaatjes & gamba’s. Hopelijk jou binnenkort ook! 😉

Avocado

Avocado’s zijn altijd wel een dingetje hè. De ene keer zijn ze té rijp, dan weer té hard. Het is moeilijk om een perfect rijpe avocado te hebben. Toch raad ik jullie aan om echt te avocado’s van eat me te kopen. Deze zijn bijna altijd perfect rijp (indien je ze binnen 2 dagen opeet). Ze zijn wel iets duurder ja, maar dat is beter dan 10 x een avocado weggooien of de helft wegpleuren omdat die weer eens niet perfect rijp is. Vooral voor dit receptje van courgetti met avocadosaus is het van belang dat de avocado’s wel lekker zijn natuurlijk.

Courgetti met avocado

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Staafmixer

Ingrediënten

Avocadosaus

  • 2 of 3 rijpe avocado's
  • sap van een halve citroen/limoen
  • 1 el sojasaus
  • 4 el roomkaas light Philadelphia
  • 1 tl tabasco
  • 1 el gembersiroop

Courgetti

  • 2 pakken courgetti 2 x 400 g
  • 250 g tomaatjes circa 20 stuks
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 16/20 grote gamba's vega: visvrije gamba's Vegetarische slager
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
  • sap van een halve citroen
  • 3 el chilisaus
  • 90 g Parmezaanse kaas snippers

Instructies

Avocadosaus

  • Doe alle ingrediënten voor de avocadosaus in een kom & mix tot een gladde saus met de staafmixer

Courgetti

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de tomaatjes. Leg in een ovenschaal & besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Zet in de oven voor circa 8/10 min. tot
  • Bak de gamba's in een middelgrote koekenpan samen met 2 teentjes fijngesneden knoflook tot bijna gaar. Als ze bijna gaar zijn, voeg je de sojasaus, citroensap & chilisaus toe. Laat dit indikken tot een dikkere saus (circa 2 min.) PAS OP! Als er veel water vrijkomt uit de gamba's, giet dit dan eerst af. Anders blijft de saus waterig en wordt die niet dik zoals je wil.
  • Wok de courgetti in een grote koekenpan voor circa 1 tot 2 min. PAS OP! Niet te lang, anders wordt het veel te zacht & verliest het de spaghetti structuur. Het gaat er alleen om dat het lauwwarm is.
  • Schep de courgetti op je bord. Verdeel de avocadosaus (koud. Maar kan je eventueel ook even opwarmen in een pannetje als je dat lekkerder lijkt) eroverheen samen met de chiligamba's en de balsamicotomaatjes (giet er ook wat balsamico saus overheen). Maak af met wat Parmezaansnippers. Smakelijk!!

Op zoek naar meer healthy receptjes? Kijk dan eens hier! Deze gevulde komkommer met zalm & furikake is een top snack! & deze banoffee baked oats met dulce leche zijn ook amazingggg.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close