Banoffee baked oats met dulce leche, kwark & crumble

Ja, ook ik doe mee met de welbekende TikTok trend: baked oats. Maar hoe kan het ook anders? Op alle filmpjes ziet het er gewoon té lekker uit, maar in werkelijkheid smaakt het ook gewoon té lekker. En omg, al helemaal op de manier die ik nu heb bedacht: Banoffee baked oats met dulce leche, kwark & crumble. Ik wou even iets anders dan anders, dus niet de baked oats die iedereen maakt. Daar vond ik dit wel een goeie voor. En aangezien ik hou van banoffee (echt beste!!!) moest deze ook wel lekker worden. Gelijk had ik, want dit is nog eens een TOP ontbijt. Gewoon letterlijk een cake als ontbijt maar dan op een verantwoorde manier. Wat wil je nog meer in je leven?!

Dulce leche

In dit recept voor Banoffee baked oats maak ik gebruik van dulce leche. 1 omdat het gewoon dodelijk is. 2 omdat dit officieel hoort in banoffee en 3 omdat het dit gerechtje compleet maakt. Het enige nadeel hiervan is dat je nog wel even een blikje gecondenseerde melk 3 uur moet koken onder water (dit is echt niet veel werk en kan je best lang bewaren, maar snap dat je hier niet altijd zin in hebt). Als dat dus het geval is, kan je ook kant-en-klare karamel uit de supermarkt kopen (kant-en-klare dulce leche bestaat volgens mij niet). Dat heeft ongeveer hetzelfde effect. OF je zou het kunnen weglaten als je het heel healthy wil. Maar dan moet je jezelf afvragen: iets meer kcal. voor mega veel lekkerder of iets minder kcal. voor een stuk minder lekker? Your choice.

Banoffee baked oats

Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Dulce leche tijd 3 uur

Materiaal/apparatuur

  • 2 mini bakvormpjes

Ingrediënten

Baked oats

  • 1 banaan
  • 50 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 1 el mayple syrup

Toppings

  • 2 tl dulce leche hier heb je 1 blikje gecondenseerde melk voor nodig (kan je ook vervangen door kant-en-klare karamel uit de supermarkt)
  • 2 tl kwark/yoghurt
  • 1 mariakoekje

Instructies

Baked oats

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix 2/3 van de banaan samen met de havermout, bakpoeder, amandelmelk, snuf zout, ei en mayple syrup met behulp van je keukenmachine of staafmixer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 2 mini bakvormpjes. Snijd 1/3 van de banaan in plakjes en verdeel die over over de 2 vormpjes. Zet in de oven voor circa 25 min.

Toppings

  • Het lekkerste is om gebruik te maken van dulce leche. Dit kan je niet kant-en-klaar kopen. Dit maak je door het blikje gecondenseerde melk 3 uur onder water in een pan te koken op laag vuur. Je kan ook voor de snelle manier gaan: kant-en-klare karamel van de supermarkt. Zie een linkje in de tekst hierboven.
  • Per bakje: voeg 1 tl dulce leche toe, 1 tl kwark/yoghurt & crumble er een half mariakoekje overheen. Yum!

Wil jij meer top ontbijtjes maken? Neem dan eens hier een kijkje. Wat dacht je van deze carrotcake havermout? Of zijn deze healthy bananenpannenkoekjes meer iets voor jou? Allebei ook binnen no time op tafel.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close