Lauwwarme quinoasalade met gebakken zalm teriyaki

Als je mij kent, weet je dat ik sinds mijn 10e altijd al bezig ben met diëten. Het ene na het andere dieet geprobeerd, maar niets had echt heel groots effect. Totdat ik er een paar weken geleden achter kwam dat ik sinds mijn jonge pubertijd al last heb van Lipoedeem (in mijn benen & armen). Een ziekte wat wordt beschreven als (pijnlijk) vetsyndroom. Dit betekent dat hoeveel je ook sport & dieet, je nauwelijks tot niets af valt. Jullie begrijpen, dat kan nog wel eens frustrerend zijn. Ik sta nu op de wachtlijst voor behandelingen Quadrivas (aangezien ik niet meteen wil over gaan op liposuctie), dus hopen dat dit over een tijdje effect gaat hebben! 🙂 Hoe kwam ik op heel dit verhaal? Nou, ik vind een gezonde leefstijl over het algemeen gewoon heel belangrijk. Of ik nu afval of niet. En bij een gezonde leefstijl hoort een gezond eetpatroon. En daar past dit receptje voor lauwwarme quinoasalade met gebakken zalm teriyaki perfect in.

Salades

Ik hou echt van salades. Sommigen zien salades of het eten van salades echt puur als dieet. Ik niet. Voor salades kan je mij echt wakker maken. The key hiervoor is: maak gewoon lekkere in plaats van standaard en varieer genoeg. Daarom probeer ik telkens weer een andere salade uit. Deze lauwwarme quinoasalade met gebakken zalm teriyaki is ook echt weer een toppertje hoor. Voor quinoa gebruik je de 3 kleuren variant (incl. volkoren). Die meng je met de verschillende groentjes, zoals veldsla, bosui & komkommer. Top het met de zoetere mango en de overheerlijk, malse zalm teriyaki. Maak het af met feta, sesamzaad & (optioneel) limoenmayonaise.

Quinoasalade met gebakken zalmteriyaki

Porties 1 persoon
Bereidingstijd 25 min

Ingrediënten

Zalm teriyaki

  • 1 zalm met/zonder huid (eigen keus)
  • Zeezout & zwarte peper/chilivlokken
  • sap halve limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing

Quinoa salade

  • 75 g drie kleuren quinoa ongekookt
  • kwart mango
  • 1/2 bosui
  • kwart komkommer
  • 2 handjes veldsla
  • 50 g feta

Topping

  • 1 el sesamzaad zwart

Limoenmayonaise (optioneel)

  • 1 el mayo (of yofresh)
  • scheut limoensap
  • peper & zout
  • paar druppels tabasco

Instructies

Zalm teriyaki

  • Bak de zalm op de huid in de pan voor circa 5 min. op middelhoog vuur tot krokant & bijna gaar. Bestrooi in tussentijd met zeezout en peper. Als die bijna gaar is, keer je 'm om en laat je de zalm voor circa 2 min. bakken. Draai 'm weer om naar de huid. Als het goed is, is de zalm nu mooi rosé van binnen (wil je 'm gaarder, bak dan langer). Als de zalm (bijna) gaar is, voeg je het limoensap, sojasaus & honing toe. Laat dit voor circa half minuutje doorbakken (PAS OP! Verbrand snel, dus misschien iets eerder eraf halen).

Quinoa salade

  • Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de verpakking.
  • Snijd de mango in reepjes, de bosui in schijfjes & komkommer in halve maantjes.
  • Schep de veldsla in een diep bord. Doe de quinoa erbij, bosui & komkommer erbij en meng door elkaar heen. Leg de mangoschijfjes op de salade samen met de gebakken zalm. Schep met een grote lepel nog wat van de teriyaki saus over de salade heen. Verkruimel de feta over de salade & garneer met wat zwart sesamzaad.

Limoenmayonaise (optioneel)

  • Meng alle ingrediënten voor de limoenmayo met elkaar. Schep over de salade heen als finishing touch.

Op zoek naar meer lekkere salade receptjes? Kijk dan eens hier. Deze volkoren pastasalade met Heks’nkaas is bijvoorbeeld echt heerlie. Maar deze healthy caesar salad is ook een topper.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close