Quesadilla’s met pulled chicken en jalapeno maken

Zo. Van dit soort gerechten kan ik dus echt intens genieten. Redelijk makkelijk, zo klaar & SUPER lekker. Dit keer ben ik gegaan voor quesadilla’s met een pulled chicken (die natuurlijk top op smaak is gebracht), mashed avocado, jalapeno’s & lots of cheese. Want kaas is nog zo’n ding waar je mij blij mee kan maken. Alle soorten, zacht of sterk. Ik vind alles top. Maar de laatste tijd heb ik echt een zwak voor cheddar. Dan zal je misschien wel denken, mmmh die plastic kaas? Maar cheddar is echt meer dan dat. En super in dit soort gerechten, want het smelt echt geweldig. Met deze quesadilla’s met pulled chicken en jalapeno maak je toch iedereen blij?!

Tiktok trend

Er is de laatste tijd ook een Tiktok trend gaande met zulke soort quesadilla’s (wat naar mijn mening niet altijd als quesadilla’s kan worden beschouwd, maar dat even erbuiten). Hele handige opvouw techniek, máár (en ja, er zit vaak een maar aan) ik vind dat je dan de wraps niet goed genoeg kan vullen. Als je het op die manier doet, flikkert alles er namelijk uit, dus moet je je vulling minderen en dit gaat ten nadele aan de smaak. Je kan deze Quesadilla’s met pulled chicken en jalapeno dus beter op mijn manier maken. Vult beter & is ook nog eens lekkerder!

Jalapeno

Ik maak vaak gebruik van jalapeno uit een potje. Super lekker zijn die namelijk en ik vind dit gewoonweg handiger, want die zijn bij de supermarkt te koop en voor verse jalapeno’s moet je vaak speciaal naar een toko. Dit is in ieder geval bij mijn supermarkten the case, maar kies vooral voor welke soort jij lekkerder vindt (vers of uit pot).

Tip: Garneer met wat koriander (alleen als je hier een fan van bent)!

Quesadilla's met pulled chicken en jalapeno

Bereidingstijd 30 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote kookpan
  • Mengkom
  • Grote grillpan/koekenpan

Ingrediënten

  • 2 blokjes kipbouillon
  • 4 kipfilet
  • 2 avocado's
  • 1 bakje crème fraiche circa 200 g
  • 6 middelgrote trostomaten
  • 2 bosui
  • 2 el chilisaus
  • 2 el worcestershiresaus
  • 4 tortilla wraps
  • 12/16 schijfjes jalapeno
  • 150 g mozzarella geraspt
  • 150 g cheddar geraspt

Instructies

  • Zet een middelgrote pan met water op. Los hier 2 kipbouillonblokjes in op. Voeg de kip toe en breng aan de kook. Laat dit koken tot de kip gaar is (circa 15/20 min.).
  • Prak de avocado's met 1 el crème fraiche. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de bosui. Haal de kip uit de pan. Trek de kip uit elkaar (super easy met een handmixer, maar kan ook met 2 vorken). Voeg 3 soeplepels bouillon toe + de chilisaus en worcestershiresaus. Meng goed door elkaar.
  • Smeer de wraps in met de avocadomash. Verdeel de kip, tomaten, bosui & jalapeno over de wraps (in het midden). Bestrooi de mozzarella en cheddar eroverheen. Vouw de wraps 1 x dubbel. Druk aan (wees niet bang als er wat uitloopt).
  • Verhit een grillpan. Leg de dubbelgevouwen wraps hierin. Grill dit voor circa 3 min. aan elke kant met deksel op de pan (dan kan de kaas smelten). Snijd de wrap 1 x door midden. Serveer met de overgebleven crème fraiche & eventueel wat koriander.
Keuken: Mexicaans

Op zoek naar meer Mexicaanse gerechten? Neem dan hier eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close