Carrotcake havermout | Snel, makkelijk & lekker recept

Ben jij een havermout liefhebber? Volgens mij ben je het of niet. Sommigen gruwen ervan en sommigen vinden het heerlijk. Ik behoor tot die laatste groep. Ik vind havermout tijdens de koude winterdagen echt een lekker begin van de dag. Maaaar van de algemene havermoutpap raak je natuurlijk ook snel uitgekeken. Daarom vind ik het leuk om er veel verschillende variaties op te maken. Deze keer een carrotcake havermout: een super snel, makkelijk & lekker recept. Wat wil je nog meer?!

Carrotcake

Iedereen kent de carrotcake wel en bijna iedereen vind dit taartje ook wel lekker. Carrotcake is echt iets wat in de laatste jaren populair is geworden. En wat populair is kan natuurlijk niet achterblijven in andere gerechten (zoals deze havermout bijvoorbeeld ;)). Wat maakt dit dan een carrotcake havermout? Alle elementen die vaak in deze bekende taart worden gebruikt, komen terug in deze havermout: de koek- en speculaaskruiden, kaneel, gember, geraspte wortel, rozijnen, walnoten, mayple syrup. Mjam!!

Vegan

Ik heb die receptje zo gevormd dat het vegan is. Ik gebruik geen dierlijke producten in dit receptje. Ben jij nou niet zo’n fan van bijvoorbeeld amandelmelk of sojayoghurt? Vervang deze dan voor de doodgewone normale melk of yoghurt. Ook zeker lekker!

Carrotcake havermout

Porties 2 porties
Bereidingstijd 10 min

Materiaal/apparatuur

  • Kleine steelpan

Ingrediënten

  • 2 kleine handjes blanke rozijnen
  • 500 ml amandelmelk
  • 80 g havermout
  • 0,5 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1,5 tl kaneel
  • snufje zout
  • 75 g geraspte wortel
  • duimpje gember geraspt
  • 1 tl mayple syrup
  • 4 el sojayoghurt
  • handje walnoten

Instructies

  • Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water.
  • Verhit een steelpannetje met de amandelmelk en doe de havermout erbij. Meng goed door totdat het bijna is ingedikt tot de dikte die je wilt.
  • Voeg dan de koek- en speculaaskruiden, kaneel, zout, geraspte wortel, geraspte gember en mayple syrup toe. Meng goed door en zet het vuur uit.
  • Serveer met 2 el sojayoghurt en een half handje walnoten per portie havermout. Ontbijt ze!

Op zoek naar meer lekkere ontbijtjes om je dag goed mee te beginnen? Klik dan eens hier voor meer lekkere ontbijt gerechtjes! Ben je juist op zoek naar vega(n) recepten? Neem dan op deze pagina eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close