Meringue rood fruit popsticks in de vorm van een hartje

Ga jij Valentijn vieren dit jaar? Hoe leuk zien deze meringue rood fruit popsticks in de vorm van een hartje eruit? Ze zijn lekker zoet, smaken heerlijk & zien er té cute uit. Verras jij jouw geliefde, jezelf of natuurlijk je buurtjes, opa/oma, ouders, andere familie en/of vrienden hiermee? Normaal gesproken doe ik eigenlijk niet aan Valentijn, maar ik vind het nu wel leuk om elke feestdag te vieren in deze sombere tijd. Dus happy single, happy in love of happy met elkaar, deze moet je maken!!

Versiering

In het recept voor deze meringue rood fruit popsticks wordt er gezegd dat je versiering naar keus (suikerdecoratie) kan toevoegen. Je hebt best veel assortiment hiervan in de supermarkt of een bak/kookwinkel. Maar om in de Valentijnsferen te blijven is het wel zo leuk om bijpassend versiersel te gebruiken. Wil jij hetzelfde als mij gebruiken? Ik heb deze hartjes en deze bloemetjes gebruikt!

Suikerdecoratie betekent btw dat je bijvoorbeeld geen chocoladeparels of iets dergelijks moet nemen. Dat smaakt natuurlijk niet.

Basisrecept meringue

In het recept wordt mijn basisrecept voor de allerlekkerste meringue gebruikt, alleen dan een gehalveerde portie (anders heb je écht héél véél meringues. Je hebt nu namelijk al 2 bakplaten vol). Het basisrecept voor meringue vind je hier.

Meringue rood fruit pop sticks in hartjesvorm

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 3 uur

Materiaal/apparatuur

  • Thermometer
  • Mixer
  • Klein steelpannetje
  • Spuitzak
  • Satéprikkers
  • Oven
  • Met bakpapier beklede bakplaat

Ingrediënten

Meringue basisrecept

  • 2 grote eieren
  • 20 g poedersuiker
  • 112,5 g kristalsuiker
  • 37,5 ml water

Frambozencompote

  • 62,5 g diepvries fruitmix rood (zomerfruit)
  • Sap van een kwart citroen
  • klein laagje water 25 ml
  • 2 el suiker 50 g

Geheel

  • Decoratieversiering (op suikerbasis) naar wens

Instructies

Meringue basisrecept

  • In de tekst hierboven staat het basisrecept voor de lekkerste meringue. Dit recept is gehalveerd en dat is genoeg voor 2 bakplaten vol met deze meringues (circa 20 stuks). Wacht alleen met in de oven zetten, aangezien je de frambozencompote nog moet toevoegen (recept hieronder).

Frambozencompote

  • Zet een klein steelpannetje op hoog vuur met de rood fruit diepvriesmix, citroensap, water en de suiker. Laat dit voor circa 25 minuten opstaan totdat het een soort compote is geworden. Roer af en toe tussendoor.

Geheel

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Schep door het stijve, opgeklopte eiwit circa 2 el van de frambozencompote. Meng nog eens goed door (het liefst met behulp van een pannenlikker spatel) en schep de frambozen meringue over in een grote spuitzak. Spuit nu (op 2 met bakpapier beklede bakplaten) meringue in de vorm van een hartje met een diameter van circa 6 cm. Versier de hartjes naar wens. Als je net als ik, popsticks wilt, moet je een satéprikker in het midden van de onderkant van het hartje duwen (let op! Laat de satéprikkers eerst voor circa 5 minuten weken in koud water. Dit zorgt ervoor dat ze niet verkleuren in de oven).
  • Zet de bakplaten in de oven en laat drogen voor circa 2,5/3 uur.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close