Zelfgemaakte Atjar Tjampoer (groenten in zuur) recept

Ooit zelf atjar tjampoer (groenten in zuur) gemaakt? Iedereen zal dit gerechtje wel kennen. Ik ben normaal gesproken dus niet zo’n fan van atjoer uit de supermarkt. Nu weet ik waarom: Zelfgemaakte atjar tjampoer is namelijk zoooo veel lekkerder dan atjar uit de supermarkt. Tegenwoordig maak ik het dus altijd zo! Jij ook???

Azijn

Je kan verschillende soorten azijn hiervoor gebruiken, zoals witte wijnazijn, appelazijn, etc. Zelf gebruik ik eigenlijk gewoon altijd natuurazijn. Neutraal & past overal bij!

Lekkere combi’s

Op zoek naar lekkere gerechten om bij deze zelfgemaakte atjar tjampoer (groenten in zuur) te maken? Ga eens voor de daging smoor, deze saté van varkenshaas met satésaus of een lekkere nasi. Allemaal heerlijk en deze zelfgemaakte atjar tjampoer zorgt echt voor de ideale verfrissing bij deze gerechten. Atjar is natuurlijk Aziatisch, dus ik zou het standaard bij Aziatische gerechten serveren!

Atjar tjampoer

Bereidingstijd 20 min
Trektijd 2 uur

Materiaal/apparatuur

  • Staafmixer/vijzel
  • Kleine koekenpan
  • Grote kookpan
  • Mengkom
  • Weckpot/afgesloten pot

Ingrediënten

  • 100 g witte kool
  • 100 g sperziebonen
  • halve komkommer
  • 0,5 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 tl djahé gemberpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 200 ml azijn
  • 3 el (palm)suiker
  • 100 g geraspte wortel

Instructies

  • Snijd de kool in fijne reepjes en snijd de bonen in kleine stukjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en halveer beide stukken nog een keer in de lengte. Snijd er nu stukjes vanaf in de breedte.
  • Pureer de ui, knoflook, rode peper, djahé, kurkuma en zout met de staafmixer of stamp fijn met de vijzel (laatste optie nog beter).
  • Bak in een kleine koekenpan samen met de azijn en de suiker voor circa 5 min. op middelhoog vuur tot dat de suiker helemaal is opgelost.
  • Doe de gesneden kool, bonen, komkommer & geraspte wortel in een mengkom. Giet het (warme) azijnmengsel eroverheen. Meng alles goed door elkaar heen & schep over in een weckpot (met alles van het azijnmengsel er ook bij). Laat dit nu voor minimaal 2 uur intrekken in de koelkast.
Keuken: Aziatisch

Op zoek naar meer bijgerechten? Klik dan hier!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close