Mini EK-kipburgertjes met oranje brulsaus, wortel & cheddar

Het EK komt er weer aan! En de eerste officiële wedstrijd vind al aanstaande zondag 14 juni plaats. Verstegen (weetje wel, dat merk van de kruiden met een rode dop die je hoogstwaarschijnlijk wel in je keukenkastje hebt staan) benaderde mij met de vraag of ik met hun nieuwe oranje brulsaus een receptje wilde maken én een flesje van deze EK-saus wilde verloten onder mijn volgers. Natuurlijk wilde ik dat! Vandaar dit receptje voor mini EK-kipburgertjes met oranje brulsaus, wortel & cheddar. Hier maak jij je bezoek zeker blij mee tijdens een wedstrijd voor de bank. Want burgertjes tijdens het voetbal kijken gaat er altijd in toch?!

Oranje brulsaus

Oranje brulsaus is een frisse, zoetzure saus die super lekker is bij je favoriete gerechten en snacks (dus niet alleen bij mijn receptje voor mini EK-kipburgertjes met oranje brulsaus, wortel & cheddar). Ideaal voor lekkere hapjes om te eten tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Het bevat stukjes augurk en ui en is vol van smaak, zodat er eigenlijk niet veel garnering meer nodig is om gerechtjes lekker te maken.

EK

Het EK is natuurlijk iets anders dan normaal vanwege corona. Ik weet nog wel dat bij het vorige EK (nu al wel weer een aantal jaar geleden) er na elke wedstrijd van Nederland weer een feestje was in de stad. Eén van de redenen waarom ik het EK zó leuk vond. 😉 Maar ondanks dat dit nu niet kan, moet je er zelf maar een feestje van maken. Ik ga deze burgertjes sowieso serveren tijdens een voetbalwestrijd van het EK (als Nederlands speelt in ieder geval haha). Jullie ook?!

Mini EK-kipburgertjes met oranje brulsaus, wortel & cheddar
Recept voor Mini EK-kipburgertjes met oranje brulsaus, wortel & cheddar.

Mini kipburgers met oranje brulsaus

Porties 9 stuks
Bereidingstijd 30 min
Marineertijd 15 min

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote mengkom
  • Grillpan
  • Grote pan

Ingrediënten

  • 500 ml karnemelk
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 3 grote kipfilets
  • 1 krop romaine sla
  • 9 mini briochebolletjes of hamburgerbroodjes
  • zonnebloemolie voor bakken/frituren
  • 9 plakjes cheddar
  • 9 el Oranje brulsaus Verstegen
  • 3 handjes geraspte wortel

Instructies

  • Meng de karnemelk, bloem, bakpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout & peper goed met een garde door elkaar. Snijd de kipfilets in 9 gelijke stukken (dus elke kipfilet /3). Stop de stukken kipfilet in het bloemmengsel. Zet dit weg in de koelkast voor minimaal 15 min.
  • Pluk 9 middelgrote bladeren sla van de krop romaine sla. Snijd de mini broodjes open en bak in een grillpan (zonder olie) op middelhoog vuur voor circa 2 min. met de open kant naar beneden.
  • Verhit een grote pan met een flinke laag zonnebloemolie (van ongeveer 3 cm) op hoog vuur. Als de olie goed warm is (na circa 4 min.) doe je de stukken kipfilet erbij. Dit doe je met behulp van een tang. Laat de kip even goed uitlekken boven de mengkom (anders ontstaat er een te dikke, vettigere korst) en schep het dan in de olie. Frituur voor circa 3 min. op hoog vuur. Tussendoor omkeren. Haal de gebakken kipfilet met een tang eruit en laat goed uitlekken op keukenpapier. Dep met een ander stuk keukenpapier goed op de bovenkant.
  • Maak de burgertjes als volgt:
    - Onderkant broodje
    - Slablad 1 stuk
    - Gebakken kipfilet 1 stuk
    - Cheddar 1 plakje
    - Oranje brulsaus 1 el
    - Geraspte wortel 1 grote el
    - Bovenkant broodje

Op zoek naar meer oranje hapjes die je zou kunnen serveren tijdens het EK? Kijk dan eens hier! Wat dacht je van deze oranje borrelplank? Ook té lekker!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close