Clubsandwich | Dé ultieme sandwich met kerriemayonaise

Clubsandwich. Een echte klassieker. En ik heb voor jullie hét ultieme recept. Ik maak ‘m met de klassieke ingrediënten: kipfilet (ovengebakken van de Jumbo gebruik ik en dan dik gesneden. Dit vind ik echt de lekkerste. Ligt btw bij het beleg en je moet dan even vragen of ze die circa 1 cm dik voor je willen snijden), bacon, tomaat, komkommer, sla & kaas. Soms wordt de clubsandwich ook wel eens geserveerd met een cocktailsaus, ik serveer het met een goddelijke kerriemayonaise. Té lekker, trust me.

Clubsandwich

De eerste keer dat ik deze sandwich at was in Amerika. Natuurlijk, want deze sandwich komt oorspronkelijk ook uit Amerika. Ik was er gelijk verliefd op & sindsdien maak ik het regelmatig. Het is super gangbaar en gewoon té lekker als lunch. Mij kan je hier zeker wakker voor maken, jou ook?

Tip: maak wat meer kerriemayo zodat je het hiermee kan serveren om lekker in te dippen! 🙂

Club sandwich

Porties 2 sandwiches
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 8/10 plakjes bacon
  • 2 grote tomaten
  • Kwart komkommer
  • 2 eieren
  • peper & zout
  • 6 sneetjes casinobrood
  • 6 tl margarine
  • 5 el mayonaise
  • 3 tl kerriepoeder
  • snufje suiker
  • scheutje citroensap
  • 2 plakken jonge kaas of meer kleine plakjes van een blok (circa 6 stuks per sandwiches)
  • 2 dikke plakken ovengebakken kipfilet Jumbo (vragen of ze plakken willen snijden van circa 1 cm)
  • handje botersla of romaine sla

Instructies

  • Bak de bacon in een middelgrote koekenpan tot krokant. Snijd de tomaten in plakjes. Schaaf de komkommer tot dunne plakjes.
  • Klop de eieren samen met peper en zout. Giet een scheutje olie in een middelgrote koekenpan en schenk het omeletmengsel hierin. Bak op middelhoog vuur voor circa 1,5 min. per kant. Verdeel door 2.
  • Besmeer de sneetjes casinobrood met de margarine (1 tl per sneetje, aan beide kanten --> 0,5 tl per kant). Bak in een koekenpan voor circa 1/2 min. per kant. Waarschijnlijk kunnen niet alle sneetjes tegelijk in de koekenpan, dus zal je er of meerdere moeten gebruiken of deze stap 2 of 3 keer moeten herhalen.
  • Meng de mayonaise met kerriepoeder, suiker, citroensap en peper & zout.
  • Maak de sandwiches als volgt op (per sandwich):
    - 1 sneetje besmeren met 1 grote tl kerriemayonaise, tomaatplakjes (gedeeld door 2), komkommerplakjes (gedeeld door 2), plak kaas
    - 1 sneetje besmeren met 1 grote tl kerriemayonaise, halve omelet, plakjes bacon (gedeeld door 2), dikgesneden kipfilet & sla
    - Leg het 2e sneetje met vulling nu op het 1e sneetje met vulling. Maak af met het 3e sneetje op de bovenkant. Serveer met wat extra kerriemayonaise.
    - Herhaal deze stap voor de 2e sandwich.
Keuken: Amerikaans

Op zoek naar meer lekkere lunch gerechtjes? Klik dan eens hier. Wat dacht je van deze groene spinaziepannenkoeken caprese? Of is deze tosti gehaktbal, satésaus, augurk, tomaat & kaas meer wat voor jou?

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close