Taco cheesecake (een cheesecake en taco in één) | Vega versie

Wist je dat… Santa Maria een nieuwe lijn heeft? Iedereen kent vast wel de lijn TEX MEX, maar deze lijn heet NEXT MEX en focust zich op het ontdekken van next level taco’s met behulp van nieuwe smaken, spannende ingrediënten en onverwachte combinaties (voornamelijk vega). Ik werd benaderd met de vraag of ik een volledig vegetarisch next level taco recept kon bedenken, waarin ik gebruik maak van de Veggie taco kruidenpasta van Santa Maria. Dit klonk als een uitdaging! Maar wat is nou écht next level? Er zijn al zó veel taco recepten. Dus ging ik iets nieuws proberen: een vega taco cheesecake. En dat heeft ontzettend goed uitgepakt! Want wie is er nu niet gek op taco’s en cheesecake?! Een combi hiervan is dus, zoals het klinkt, GE-WEL-DIG.

Taco cheesecake

De ‘cheesecakebodem’ maak ik van gecrushte taco’s. De eerste laag van de vulling is een combinatie van vega gehakt, zoete aardappel, tomaat & de veggie taco kruidenpasta (super lekker deze btw!! Het bevat smaken van kaneel, cacao etc.). De tweede laag van de vulling is roomkaas met nog wat van de veggie taco kruidenpasta (want roomkaas kan natuurlijk niet ontbreken in een cheesecake ;p) En bovenop een salsa van groene kruiden (peterselie of koriander) + extra nacho’s voor meer crunchyness. Wie wil dit nou niet?! Ik vind dat ik mijn ‘taco’ tot een next level heb gebracht. Jullie ook??

Veggie taco kruidenpasta Santa Maria

Voor dit recept gebruik ik de veggie taco kruidenpasta van Santa Maria. Deze is bij bijna alle Jumbo’s in Nederland verkrijgbaar!

Taco cheesecake

Porties 5 personen
Bereidingstijd 35 min
Oventijd 40 min

Materiaal/apparatuur

  • Taartvorm (22/24 cm)
  • Bakpapier
  • Middelgrote pan

Ingrediënten

  • 150 g taco's
  • 40 g roomboter
  • 30 g water
  • 600 g zoete aardappel
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 200 g vega gehakt
  • 1 kruidenmix veggie taco van Santa Maria
  • 400 g tomatenstukjes
  • 400 g roomkaas Philadelphia
  • handje jonge kaas geraspt
  • 15/20 g koriander of peterselie
  • halve groene peper/jalapeno
  • Scheut olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • circa 100 g Nacho's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Crush de taco's in een keukenmachine (als je dit niet hebt: leg de taco's in een theedoek verpakt en sla erop met een deegroller tot ze allemaal gecrusht zijn).
  • Laat roomboter smelten in een pannetje (niet bruin laten kleuren!) en voeg samen met het water toe aan de gescrushte taco's. Meng met je handen goed door elkaar. Maak wat kneedbewegingen tot dat de taco's ietsie zachter zijn en alles is verdeeld. Bekleed een taartvorm (circa 22/24 cm) met bakpapier. Verdeel de gecrushte taco's over de taartvorm en druk goed aan met je handen. Zet de taartvorm in de koelkast.
  • Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook gaar in een middelgrote pan.
  • Snijd de paprika in stukjes en snijd de ui fijn. Doe een scheut olie in een grote koekenpan en voeg de gesneden paprika en ui toe. Laat dit voor circa 2 min. fruiten. Voeg het vega gehakt toe. Meng door elkaar heen. Voeg circa 4 el (1 el achterhouden) van de veggie taco kruidenmix van Santa Maria en de tomatenstukjes toe. Meng goed door elkaar heen en zet het vuur af.
  • Giet de zoete aardappelstukjes af en voeg toe aan het vega gehaktmengsel. Verdeel dit mengsel over de gecrushte tacobodem in de taartvorm. Goed langs de randjes strak trekken.
  • Meng de roomkaas samen met de resterende el van de veggie taco kruidenmix van Santa Maria. Verdeel dit roomkaasmengsel op de bovenkant van het vega gehaktmengsel in de taartvorm. Goed langs de randjes strak trekken. Bestrooi de geraspte kaas over de bovenkant. Zet in de oven voor circa 40 min.
  • Maak in de tussentijd de groene kruiden salsa: mix de koriander of peterselie, halve groene peper, olijfolie en sap van een halve limoen met de staafmixer of in een keukenmachine tot een wat grovere groene kruiden salsa.
  • Haal de taco cheesecake uit de oven. Laat 5 min. onder een theedoek rusten. Klik met behulp van een theedoek (anders verbrand je je handen!) de zijkanten van de bakvorm eraf. Verdeel de groene kruiden salsa over de bovenkant van de taco cheesecake & steek er wat nacho's in. Serveer met extra nacho's (de onderkant is natuurlijk een stuk minder knapperig geworden, dus door het met extra nacho's te serveren krijg je wat meer crunchyness).
Keuken: Mexicaans

Op zoek naar meer vegetarische recepten? Neem hier eens een kijkje! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze linzenburger met manchego, groene asperges, gekaramelliseerde rode ui & harissamayo

Ben jij alleen fan van Mexicaanse gerechtjes maar moet je niks hebben van cheesecake? Kijk hier eens! Is het júist andersom? Ga dan voor deze pepernotencheesecake met karamel en witte chocolade (je kan hier natuurlijk ook speculaas voor gebruiken).

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close