Aperitiefje met rood fruit & rozemarijn en prosecco

Ben jij op zoek naar een lekker aperitiefje om te serveren met bijvoorbeeld Kerst of Oud & Nieuw? Dan is dit drankje perfect! Het is een aperitiefje met rood fruit & rozemarijn. Iets zoeter door het rode fruit dat je kookt en zeeft tot een ranja en met een lekker kersttintje door de rozemarijn.

Geen prosecco?

Hou jij niet van prosecco, is het uitverkocht in de winkel of toevallig niet in huis en de rest van de ingrediënten wel? Je zou de prosecco in dit aperitiefje met rood fruit & rozemarijn makkelijk kunnen vervangen door cava, champagne of iets soortgelijks.

Liever alcoholvrij?

Drink jij geen alcohol? Of wil je het een keer overslaan? Vervang de prosecco dan voor water met bubbels (eventueel met een lekker smaakje, zoals deze SPA blauwe bes). Dan krijg je gewoon een soort van lekkere, luxere ranja.

Op zoek naar meer Kerst- of Oud & Nieuw receptjes?

Ben jij op zoek naar leuke receptjes voor de Kerst? Neem dan eens hier een kijkje. Op zoek naar leuke receptjes voor Oud & Nieuw? Klik dan hier!

Kerstaperitiefje met rood fruit & rozemarijn

Porties 6 glazen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 2 handjes frambozen
  • 6 trosjes rode bessen + extra voor garnering
  • 1 fles prosecco
  • 6 takjes rozemarijn

Instructies

  • Doe het water en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook samen met de frambozen en rode bessen. Laat dit voor circa 15 minuten doorkoken tot een soort compote.
  • Zeef de compote met behulp van een klein zeefje. Je houdt nu een dikke siroop achter.
  • Verdeel de hoeveelheid siroop over 6 glazen naar wens (ik hield wel wat over, anders werd het voor mij nét wat te zoet). Schenk de prosecco erbij en maak af met een takje rozemarijn en wat rode besjes.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close