De lekkerste zelfgemaakte eiersalade met bieslook recept

Altijd al zelf eiersalade willen maken die nét zo lekker (of lekkerder) is dan de kant-en-klare uit de supermarkt? Met dit recept voor de lekkerste zelfgemaakte eiersalade met bieslook zit je zeker goed! Ten eerste is het gebruik van Zaanse mayonaise al HEMELS in dit recept. Dat is echt een top toevoeging. Vind je het zonde om zo’n tube te kopen (kost vrijwel niks btw), terwijl je in al je andere recepten of dagelijkse eten eigenlijk altijd gaat voor de ‘normale’ mayonaise? Gebruik dan de mayonaise van Oliehoorn. Ten tweede is de toevoeging van aromat heel lekker. Ik ben sowieso al een beetje verslaafd aan aromat. Maar even daarbuiten gelaten, vind ik aromat in eiersalade gewoon een lekkerdere toevoeging dan zout. Als laatste is het top om in de lekkerste zelfgemaakte eiersalade met bieslook een klein beetje suiker of een scheutje mayple syrup of iets dergelijks toe te voegen, zodat je een goede tegenhanger hebt voor het zout. Nu we het over tegenhangers hebben… dit geldt dus precies hetzelfde voor het zure aspect in citroensap. Het vult elkaar allemaal idéaal aan zo!!

Eiersalade

Bereidingstijd 15 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Kleine pan

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4/5 el Zaanse mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • snuf aromat
  • 1 tl kerriepoeder
  • snuf zwarte peper
  • mespuntje suiker
  • scheutje citroensap
  • 15 g verse bieslook

Instructies

  • Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe. Kook de eieren in circa 10-12 min. hard.
  • Laat de eieren schrikken en afkoelen. Prak de eieren met behulp van een vork. Voeg de Zaanse mayonaise, mosterd, aromat, kerriepoeder, zwarte peper, suiker en citroensap toe. Meng goed door.
  • Snijd de bieslook fijn. Voeg toe aan de eiersalade. In principe is je eiersalade klaar, maar het lekkerste resultaat krijg je als je het even voor minimaal 1 uurtje weg zet in de koelkast.

Wil jij meer lekkere salades/dips/sauzen maken? Kijk dan eens hier. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit basisrecept voor homemade pesto? Of deze baba ganoush (dip van aubergine)? Ook mega lekker!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close