Kipburger met srirachafeta en avocadomayonaise op een tijgerbol

Zo, het nieuwe jaar is weer ingeluid. En zo ook het eerste receptje van 2021! In de maand januari zullen we iets meer op de gezonde toer gaan. Want tja… dat hoort nou eenmaal bij een nieuw jaar. Goede voornemens inluiden, die na een maand weer zijn vergeten. Maar daar gaat het voor de rest niet om, haha! Het eerste receptje van dit jaar is mijn kipburger met srirachafeta en avocadomayonaise op een tijgerbol. Want ondanks dat we gezond moeten doen, kan ik niet anders dan het nieuwe jaar inluiden met een top recept!

Favo

Eén van mijn favorieten. Ik maak deze burger heel regelmatig thuis. Als ik thuis namelijk vraag wat ze willen eten, krijg ik standaard 9 van de 10 keer als antwoord kipburger! te horen. En groot gelijk hebben ze! Want deze kipburger met srirachafeta en avocadomayonaise is op meerdere manieren goddelijk te noemen. De combi van sriracha en feta is hemels. Ik heb het ooit per ongeluk eens bij elkaar gegooid en er ging een wereld voor mij open. Je hebt hier vast nog nooit van gehoord, maar echt: probeer dit uit! Je krijgt zeker geen spijt. Ik (en anderen waarvoor ik deze kipburger met srirachafeta en avocadomayonaise heb gemaakt) kunnen heel zo’n schaaltje srirachafeta gewoon zo uitlepelen. Ook is krokante kip natuurlijk al een favorietje bij velen. Daarnaast is een tijgerbol één van mijn favoriete broodjes om zo te eten. Dit allemaal bij elkaar kan toch niet anders dan lekker zijn?!

Feta

Ik vind dat er best wel veel verschil zit tussen merken feta. Ik kies eigenlijk altijd voor de Dodoni feta uit pak of Apetina feta in olie uit pot. En natuurlijk voor verse feta van de kaasboer, want die is niet te overtreffen.

Tip: Ook lekker met wat geraspte biet of gesneden kool als je graag wat meer groenten op je burger wilt!

Kipburger met srirachafeta en avocadomayonaise

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Materiaal/apparatuur

  • Deegroller
  • Plastic folie/bakpapier
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • peper en zout naar wens
  • circa 3/4 handjes bloem (om te paneren)
  • 1 ei (om te paneren)
  • circa 4 handjes paneermeel (om te paneren)
  • 1 goede el sriracha
  • 1 pak feta 200 g
  • 2 avocado's
  • 2 el mayonaise of yofresh
  • 1 tl honing
  • 4 tijgerbollen of eventueel een ander broodje naar wens
  • 4 handjes geraspte wortel 150/200 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de kipfilets onder een vel plastic folie of bakpapier en sla ze plat met behulp van een deegroller (zodat het meer schnitzelformaat wordt).
  • Pak 3 bakjes. Vul er 1 met bloem, 1 met ei (en kluts dit) en 1 met paneermeel. Kruid de platgeslagen kipfilets goed rondom met peper en zout, meng door de bloem (zodat er overal bloem zit), door het ei (til de kipfilet even op nadat je 'm hierin hebt gelegd en laat de ei er een beetje afdruipen) en dan door de paneermeel. Top: je hebt nu jouw eigen kipschnitzel gemaakt. Zo simpel is het!
  • Doe een ruime scheut olie in een koekenpan en leg hier de kipschnitzels in. Bak aan beide kanten mooi goudbruin & gaar. Optioneel: doe er op het laatst nog een lekkere klont boter bij (geeft extra smaak en de kip wordt dan nog nét wat krokanter).
  • Meng de sriracha en feta door elkaar. Mix met een staafmixer de avocado's, mayonaise/yofresh, honing en wat peper en zout tot een egale avocadomayo.
  • Leg de tijgerbollen in de oven en bak krokant in circa 4/5 min.
  • Snij de tijgerbol horizontaal door midden. Op de volgende manier beleg je de kipburgers:
    - Onderkant tijgerbol
    - Verdeel de avocadomayonaise over 4 man (1 of 2 el pp)
    - 1 handje geraspte wortel
    - 1 kipschnitzel
    - Verdeel de srirachafeta over 4 man (circa 2 el pp)
    - Bovenkant tijgerbol
  • Eet smakelijk!

Klik voor meer hoofdgerechten hier! Wil jij het jaar meteen gezond beginnen? Klik dan hier voor gezonde receptjes!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close