Tuna melt quesadilla met een simpele salade | Gezondere versie

Dit is de laatste tijd echt een van mijn cravings: tuna melt. Maar aangezien ik aan het opletten ben moet ik dit op een verantwoorde manier. En hoe top is het dat je één van je cravings nu gewoon zonder schuldgevoel naar binnen kan werken? Yes, de cheddar is het ongezondst van alles, maar zonder de cheddar is het én minder lekker én geen tuna melt maar gewoon tuna. Bovendien mag je wel wat vetten en kcalo’s binnen krijgen, dus al met al een hele verantwoorde maaltijd. Door deze Tuna melt quesadilla met een simpele salade te serveren, krijg je toch nog genoeg groentjes binnen. Super simpel, erg lekker en zo klaar! Wat wil je nog meer?!

Sriracha

Mijn tonijnvulling voor mijn tuna melt quesadilla maak ik op smaak met sriracha en daarna besprenkel ik ‘m ook nog even lekker met wat sriracha. Deze quesadilla’s hebben dus wel een beetje pit, maar dat is alleen maar goed! Deze pit wordt overigens wel weer gecompenseerd door de neutrale salade hoor.

Fishtales

Hebben jullie de nieuwe documentaire Seaspiricy gezien op Netflix? Ik vind dit best wel shocking. Al wist ik het meeste al wel vanuit mijn studie (Food & Business). Dan nog denk ik er nu telkens aan als ik vis eet. Niet dat ik hierdoor nooit meer vis ga eten, maar ik kijk wel even goed waar en van welk merk ik mijn vis koop. Tijdens mijn studie heb ik ooit een project moeten doen voor het bedrijf Fishtales. Echt een super vet bedrijf met een mooie missie. Zij werken wereldwijd we samen met lokale visserijen die leven én vissen in harmonie met de natuur. Als je van een bepaald merk je vis uit blik koopt, koop het dan van hen. Dan ben je zowel verantwoord bezig voor jezelf als voor de natuur!

Tuna melt quesadilla's (gezondere versie)

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 4 grote tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 blikjes tonijn op water/olijfolie eigen keus
  • 5 el Magere kwark of Griekse yoghurt in ieder geval een wat dikkere variant
  • halve citroen
  • 1 el sriracha + sriracha voor garnering
  • peper & zout
  • 8 paprikawraps No Fairytails
  • 9/12 plakjes cheddar 2 of 3 plakjes pp (3 is natuurlijk wél het lekkerst haha)
  • 80/100 g rucola

Instructies

  • Snijd de rode uien in kleine snippers. Snijd de tomaten in schijfjes en de komkommer in halve partjes.
  • Maak de tonijnvulling door 2 blikjes tonijn (even afgieten) te mengen met de rode ui snippers, kwark, sap van een halve citroen, sriracha en peper & zout. Verdeel deze tonijnvulling over 4 wraps. Verdeel ook de cheddar over 4 wraps (2 of 3 plakjes pp, eventueel even scheuren om precies overal kaas te hebben) en circa 3 schijfjes tomaat per wrap (gebruik hiervoor geen kontjes). Maak de wraps dicht met de andere 4 wraps en druk goed aan.
  • Maak, voordat je begint met bakken, eerst de easy salade. Meng de rucola met de gesneden komkommer & de overige tomaat (vooral kontjes en paar plakjes waarschijnlijk). Maak op smaak met wat olijfolie, peper & zout.
  • Verhit 2 grote koekenpannen met een scheutje olie. Leg 2 wraps hierin (dus 1 per koekenpan). Druk de wraps even goed aan met een spatel (beetje platdrukken). Bak ze met deksel erop voor circa 1,5/2 min. aan beide kanten op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan & herhaal deze stap voor de andere 2 wraps. Hou deze 2 wraps warm door er een theedoek bovenop de leggen.
  • Spuit op elke wrap nog wat sriracha en serveer de wraps met de easy salade.

Op zoek naar meer verantwoorde gerechtjes? Kijk dan eens hier.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close