150gvers geraspte Parmezaanse kaas van een blok+ wat meer voor garnering
1 of 2elvers gemalen zwarte peper
15gverse peterselie+ 5 g voor garnering
Instructions
Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing aan de achterkant. Giet af & vang het kookvocht op!!!
Snijd blokjes van circa 1 cm van de pancetta. Bak ze in een grote koekenpan in hun eigen vet tot ze bijna helemaal uitgebakken zijn (circa 6/8 min op hoog vuur).
Meng het eigeel met de Parmezaanse kaas & zwarte peper met een garde goed. Snijd de peterselie fijn.
Voeg 2 pollepels kookvocht bij de pancetta samen met de tortellini en het eimengsel. Meng goed op middelhoog vuur tot het begint de binden (circa 1/2 min.). Voeg dan nog 2 pollepels samen met de vers gehakte peterselie toe. Meng nogmaals goed tot het wat begint te binden. Regel: de saus mag wel een beetje smeuïg/vloeibaar blijven. Als het té erg bindt of het eigeel een beetje begint te stollen, voeg dan wat extra kookvocht toe. Serveer met wat extra peterselie, zwarte peper & wat extra Parmezaanse kaas.