Taco's met vega pulled pork, coleslaw, avocado & srirachamayonaise
Servings 4personen
Bereidingstijd 30 minutenmin
Equipment
Koekenpan
Vijzel
Ingredients
Pulled pork vega
1ui
2teentjesknoflook
5kruidnagels
1steranijs
0,5tlkaneel
zwarte peper & zoutbeide circa halve tl
2pakkenpulled oats 175 g per pak, dus 350 g
2elketjap
3elketchup
0,5elrijstazijn of witte wijnazijn
klein scheutje water
1groentebouillonblokje
0,5/1tlsambal
1tlgerookt paprikapoeder
Coleslaw
1kwartrode kool
1halvespitskool
75ggeraspte wortel
1elyoghurt
2elmayonaise of yofresh
1elcreme fraiche
0,5tlmosterd
0,5tlhoning
1tlwitte wijnazijn
snuf zwarte peper
Srirachamayonaise
4elmayonaise
1tlsriracha
scheutje citroensap
snufje zout
Overige
2avocado
8radijsjes
8wraps mini
handjekoriander
1limoen
Instructions
Pulled pork vega
Snijd de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een koekenpan en fruit aan.
Maak in de tussentijd de kruidenmix: doe de kruidnagels, steranijs, kaneel, peper en zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg dit toe aan de gefruite ui en knoflook en bak kort mee.
Voeg de pulled oats toe en meng met een spatel door elkaar heen. Voeg de ketjap, ketchup, azijn, scheutje water, groentebouillonblokje, sambal en gerookt paprikapoeder toe. Meng goed door elkaar heen en laat nog even kort meebakken.
Coleslaw
Snijd de rode kool en spitskool in reepjes. Voeg de geraspte wortel, yoghurt, mayonaise, creme fraiche, mosterd, honing en witte wijnazijn toe en meng goed door elkaar heen. Maak op smaak met wat zwarte peper.
Srirachamayonaise
Meng alle ingrediƫnten door elkaar heen tot een egale mayonaise.
Overige
Snijd de avocado's en radijsjes in plakjes. Doe de mini wraps voor circa een halve tot 1 minuut in de magnetron (als je geen magnetron hebt, kan het ook eventjes in de oven of je kan deze stap weglaten).
Beleg de wraps met coleslaw, pulled oats, avocado en radijs. Besprenkel met de srirachamayonaise. Serveer met wat koriander en een limoenpartje.