Ga terug

Kruidnotentruffels met witte chocolade

Porties 15 stuks
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 180 g kruidnoten
  • 100 g monchou
  • 130 g witte chocolade

Instructies

  • Maal alle kruidnoten heel fijn in de keukenmixer of stamp onder een theedoek met behulp van een deegroller. Hou 2 el gemalen kruidnoten apart.
  • Meng de overige gemalen kruidnoten met de monchou. Meng goed totdat er een soort dik deeg ontstaat. Snijd 30 g witte chocolade in kleine stukjes en meng dit door het 'kruidnotendeeg'. Verdeel dit deeg in 12/15 bolletjes. Zet de balletjes in de koelkast.
  • Smelt de overige 100 g chocolade au bain-marie of in de magnetron, Haal de balletjes uit de koelkast en dip met 2 eetlepels door de gesmolten chocolade heen (of met je handen, maar dat is zo'n zooitje), zodat heel het balletje is omringd door witte chocolade. Strooi de achtergehouden gemalen eetlepels kruidnoten over de bovenkantjes van de truffels. Zet de truffels in de koelkast en laat de witte chocolade opstijven.