Ga terug
5 van 1 stem

Zalmtartaar met avocado, komkommer & wasabimayonaise

Porties 6 Royale porties
Bereidingstijd 15 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom

Ingrediƫnten

  • 300 g zalm
  • 1 halve komkommer
  • 2 avocado's
  • 2 el sesamolie
  • sap van een halve limoen
  • 1,5 el sojasaus
  • 3 bosui steeltjes
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl wasabi
  • zwarte peper
  • 2 el sesamzaad zwart & wit

Instructies

  • Snij de zalm in kleine stukjes tot een tartaar. Snij de avocado open, ontpit 'm en snij in net zo'n grote stukjes als de zalm. Doe beide in een kom.
  • Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een klein lepeltje het natte vruchtvlees eruit. Snij nu ook de komkommer in even grote stukjes als de zalm & avocado en doe bij de kom. Hussel het door elkaar heen. Breng de zalmtartaar op smaak met sesamolie, limoensap en sojasaus. Meng goed met elkaar tot alle smaken zijn verdeeld.
  • Pak een steeltje bosui en snij OF ze in stukjes OF net als ik schaaf je er met een kaasschaaf/dunschiller sliertjes van.
  • Meng voor de wasabimayonaise de mayonaise en wasabi goed met elkaar. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  • Bouw nu de zalmtartaar op:
    - Vul een rond uitsteekvormpje/kookring met het zalmtartaarmengsel (het beste!) OF pak een kommetje en vul die met het zalmtartaarmengsel (gedeeld door 6 dus). Leg ondersteboven op het serveerbord dat je wilt gebruiken en haal langzaam ervan af.
    - Versier de bovenkant met de bosui sliertjes.
    - Doe wat toefjes van de wasabimayonaise op het bord naast de zalmtartaar.
    - Bestrooi met de sesamzaad.