Zalmtartaar met avocado, komkommer & wasabimayonaise
Servings 6Royale porties
Bereidingstijd 15 minutenmin
Materiaal/apparatuur
Mengkom
Ingrediƫnten
300gzalm
1halvekomkommer
2avocado's
2elsesamolie
sap van een halve limoen
1,5elsojasaus
3bosui steeltjes
4elmayonaise
2tlwasabi
zwarte peper
2elsesamzaad zwart & wit
Instructies
Snij de zalm in kleine stukjes tot een tartaar. Snij de avocado open, ontpit 'm en snij in net zo'n grote stukjes als de zalm. Doe beide in een kom.
Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een klein lepeltje het natte vruchtvlees eruit. Snij nu ook de komkommer in even grote stukjes als de zalm & avocado en doe bij de kom. Hussel het door elkaar heen. Breng de zalmtartaar op smaak met sesamolie, limoensap en sojasaus. Meng goed met elkaar tot alle smaken zijn verdeeld.
Pak een steeltje bosui en snij OF ze in stukjes OF net als ik schaaf je er met een kaasschaaf/dunschiller sliertjes van.
Meng voor de wasabimayonaise de mayonaise en wasabi goed met elkaar. Breng op smaak met wat zwarte peper.
Bouw nu de zalmtartaar op: - Vul een rond uitsteekvormpje/kookring met het zalmtartaarmengsel (het beste!) OF pak een kommetje en vul die met het zalmtartaarmengsel (gedeeld door 6 dus). Leg ondersteboven op het serveerbord dat je wilt gebruiken en haal langzaam ervan af.- Versier de bovenkant met de bosui sliertjes.- Doe wat toefjes van de wasabimayonaise op het bord naast de zalmtartaar.- Bestrooi met de sesamzaad.