Ga terug

Confit de canard met bietencrème

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Pan
  • Kom
  • Blikopener
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediënten

  • 1 blik confit de canard 1240 g
  • 250 g biet
  • scheutje citroensap
  • 1 el balsamico
  • 1 tl honing
  • 1,5 el mayonaise
  • peper en zout naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden op grillstand (als je die niet hebt is ook niet heel erg. Hier wordt het korstje alleen knapperiger van).
  • Zet een pan met een laagje water op het vuur en doe het blik confit de canard erin. Laat dit voor circa 10 minuutjes koken. Het vet zal nu smelten, zodat je straks de eendenbouten er makkelijker uit kan halen.
  • Doe in de tussentijd alle overige ingrediënten in een kom en mix met de staafmixer tot een bietencrème.
  • Haal na 10 minuten het blik uit het water. Maak het open met behulp van een blikopener. Haal voorzichtig de eendenbouten eruit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven voor circa 10 minuten. Serveer de eend samen met de bietencrème (kan zowel koud als warm).
Keuken: Frans