Ga terug
4.34 van 3 stemmen

Bastognemousse

Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 1 uur

Ingrediƫnten

  • 260 g Bastognekoeken 1 pak
  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 250 g mascarpone of roomkaas

Instructies

  • Mix de Bastognekoeken grof met de hakmixer of leg de Bastognekoeken in een theedoek en sla er met een deegroller op tot ze gebroken zijn.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop als de slagroom stijf is nog even de mascarpone mee. Doe de grove Bastognekruimels (hou een handje apart) erbij en meng goed door elkaar heen. Zet voor minimaal 1 uur weg in de koelkast (dan pas wordt de mousse zoals die moet zijn --> de bastognesmaak trekt dan meer in).
  • Serveer de mousse in schaaltjes en bestrooi de achtergehouden kruimels er overheen.