Ga terug

Healthy bananenpannenkoekjes

Porties 2 personen
Bereidingstijd 10 minuten

Materiaal/apparatuur

  • 1 middelgrote kom
  • 1 grote koekenpan

Ingrediƫnten

  • 2 bananen
  • 6 el havermout
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 tl kokosolie om in te bakken

Instructies

  • Prak de bananen met een vork in een middelgrote kom. Schep hier de havermout bij en kluts de eieren erin. Prak nu samen tot een fijne massa.
  • Voeg de kaneel en vanille-extract toe. Meng nog een keer goed door.
  • Laat 1,5 tl kokosolie smelten in een koekenpan. Verdeel het pannenkoekenbeslag door 2 en haal uit 1 portie 4 pannenkoekjes (Je bakt namelijk in 2 delen. Elk deel bestaat uit 4 pannenkoekjes, wat de portie is voor 1 persoon). Bak in circa 4/5 min. mooi goudbruin. Keer halverwege om. Doe dit nu ook voor de andere portie.
  • Garneer de pannenkoekjes eventueel met wat rood fruit en honing/agavesiroop.