Ga terug

Granola met rood fruit

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Mengkom
  • Steelpannetje
  • Met bakpapier beklede ovenplaat
  • Oven

Ingrediƫnten

  • 150 g havermoutvlokken
  • 20 g gepofte quinoa
  • 3 el lijnzaad
  • 3 el pompoenzaadjes/pistachenootjes
  • een halve tl koek- en speculaaskruiden
  • een halve tl gemberpoeder
  • 1/1,5 el kaneelpoeder
  • snufje (zee)zout
  • 3 el kokosolie
  • 3 el honing
  • 2 tl mayple syrup of een extra el honing
  • 25 g gevriesdroogde fruit mix (rood)
  • 2 handjes zwarte rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de havermoutvlokken in een kom. Voeg de gepofte quinoa, lijnzaad, pompoenpitten/pistachenoten, koek- en speculaaskruiden, gemberpoeder, kaneelpoeder & zout toe. Meng alles met je handen goed door elkaar.
  • Laat de kokosolie smelten op laag vuur in een steelpannetje. Als de kokosolie is gesmolten, haal je het van het vuur en voeg je de honing en mayple syrup toe. Meng door elkaar heen en besprenkel over de havermoutmix. Meng alles goed door, totdat er een licht kleverige granola ontstaat. Is het nog veel te droog? Voeg dan wat kokosolie toe (waarschijnlijk niet nodig).
  • Verspreid de granola op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven voor circa 20/25 min.
  • Haal de granola uit de oven en laat afkoelen. Als het is afgekoeld voeg je de gevriesdroogde fruit mix en de zwarte rozijnen toe. Meng nog een keer goed met je handen door elkaar. Bewaar de granola in een afgesloten pot.