Ga terug

Quesadilla's met pulled chicken en jalapeno

Bereidingstijd 30 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote kookpan
  • Mengkom
  • Grote grillpan/koekenpan

Ingrediënten

  • 2 blokjes kipbouillon
  • 4 kipfilet
  • 2 avocado's
  • 1 bakje crème fraiche circa 200 g
  • 6 middelgrote trostomaten
  • 2 bosui
  • 2 el chilisaus
  • 2 el worcestershiresaus
  • 4 tortilla wraps
  • 12/16 schijfjes jalapeno
  • 150 g mozzarella geraspt
  • 150 g cheddar geraspt

Instructies

  • Zet een middelgrote pan met water op. Los hier 2 kipbouillonblokjes in op. Voeg de kip toe en breng aan de kook. Laat dit koken tot de kip gaar is (circa 15/20 min.).
  • Prak de avocado's met 1 el crème fraiche. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de bosui. Haal de kip uit de pan. Trek de kip uit elkaar (super easy met een handmixer, maar kan ook met 2 vorken). Voeg 3 soeplepels bouillon toe + de chilisaus en worcestershiresaus. Meng goed door elkaar.
  • Smeer de wraps in met de avocadomash. Verdeel de kip, tomaten, bosui & jalapeno over de wraps (in het midden). Bestrooi de mozzarella en cheddar eroverheen. Vouw de wraps 1 x dubbel. Druk aan (wees niet bang als er wat uitloopt).
  • Verhit een grillpan. Leg de dubbelgevouwen wraps hierin. Grill dit voor circa 3 min. aan elke kant met deksel op de pan (dan kan de kaas smelten). Snijd de wrap 1 x door midden. Serveer met de overgebleven crème fraiche & eventueel wat koriander.
Keuken: Mexicaans