Ga terug

Tom kha kai soep

Bereidingstijd 45 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Grote pan
  • Middelgrote koekenpan

Ingrediënten

  • 3 cm gember 2x2 cm
  • 3 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjalot
  • 3 tl laos
  • 5 bosui
  • 6 kipfilet
  • 2 l water
  • 3 blikken kokosmelk circa 1400 ml
  • 5 limoenblaadjes
  • 4 citroengras
  • 3 kipbouillonblokjes
  • 400 g paddenstoelen ik gebruik vooral champignons & shiitake
  • sap van 2 limoenen
  • 6 el vissaus
  • 2 el bruine basterdsuiker

Instructies

  • Snijd de gember, rode peper, knoflook & sjalot fijn. Fruit dit aan in een grote pan. Voeg de laos toe en bak kort mee. Voeg 2 liter water, kokosmelk, limoenblaadjes, citroengras en kipbouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat dit voor circa 20 min. op laag vuur koken.
  • Snijd de bosui. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg dit toe aan de soep & laat dit weer voor circa 15 minuten op laag vuur koken (de kip gaart dan langzaam). Snijd in de tussentijd de paddenstoelen fijn. Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen hierin gaar/zachter. Als de paddenstoelen goed zijn, voeg je dit ook toe aan de soep.
  • Maak op smaak met de limoensap, vissaus en bruine basterdsuiker. Laat de citroengras en limoenbladeren in de pan zitten! (pas alleen op dat je dit niet per ongeluk erbij eet). De smaak kan dan namelijk nóg beter intrekken en daar wordt het alleen maar lekkerder van. Serveer eventueel met wat koriander.
Keuken: Aziatisch