Ga terug

Baba ganoush

Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 1 uur

Materiaal/apparatuur

  • Met bakpapier bedekte ovenplaat

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines
  • 3 el olijfolie + extra voor besprenkelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 tl tahini
  • 1 tl appelstroop
  • sap van een kwart/halve citroen
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • zout & peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergines in de lengte door de helft. Prik er met een vork gaatjes in. Leg op een aluminiumfolievel. Besprenkel met olijfolie en vouw het aluminiumfolievel dicht. Vouw ook 4 teentjes knoflook met olijfolie in aluminiumfolie dicht. Zet samen in de oven voor circa 60/90 min.
  • Haal het kontje van de aubergines en pureer de rest met een staafmixer (vel kan er aan blijven want die is als het goed is al zacht genoeg). Voeg de 4 teentjes knoflook, tahini, appelstroop, citroensap, yoghurt, 1 el olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en zout & peper toe. Mix nog een keer goed tot een egale massa. Serveer met 2 el olijfolie.
Keuken: Arabisch