Ga terug

Nacho's met salsa van avocado en tomaat & jalapenocrème

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak nacho/tortilla chips naturel circa 200 g
  • 4 grote tomaten
  • 1 rode ui middelgroot
  • 2 avocado's
  • snuf zwarte peper
  • sap van een halve limoen de andere kant mee serveren eventueel
  • 2 el olijfolie
  • half bakje crème fraiche circa 100 g. Je kan ook het hele bakje gebruiken. Dan heb je gewoon meer saus.
  • 3 grote schijfjes jalapeno uit een potje als je de hoeveelheid verdubbeld, moet dit dus ook verdubbeld worden

Optioneel:

  • 1 handje koriander

Instructies

  • Snijd 4 grote tomaten door 4. Verwijder het vruchtvlees en snijd in stukjes. Snipper de rode ui. Snijd de avocado in stukjes. Doe alles bij elkaar in een mengkom. Maak op smaak met zwarte peper, limoensap & olijfolie. Meng alles goed door elkaar heen.
  • Mix met behulp van een staafmixer de creme fraiche met de jalapeno's tot een gladde saus (dit is voor middelmatig pittig. Wil je het pittiger: voeg dan gerust meer jalapeno's toe, maar ik zou hiermee beginnen). Zet eventjes in de koelkast, zodat de saus nét wat minder vloeibaar wordt.
  • Leg de nacho's uitgespreid in een (ronde) bak/ovenschaal wat dan ook. Beleg met de salsa van tomaat, rode ui en avocado. Serveer met de jalapenocreme en wat koriander.
Keuken: Mexicaans