Ga terug

Nutella krans van croissantdeeg

Materiaal/apparatuur

  • Optioneel: bakvorm 22-24 cm
  • Met bakpapier beklede bakplaat

Ingrediƫnten

  • 2 blikken croissantdeeg 2 x 250 g
  • 12 el Nutella
  • 2 eidooiers
  • Poedersuiker naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak 1 blik croissantdeeg open. Rol het deeg uit (het is eigenlijk de bedoeling dat je hier 3 grote croissants van maakt, maar het deeg zit nog aan elkaar met naden en dat laten wij ook zo zitten). Druk alle naden tegen elkaar goed tegen elkaar aan, zodat het 1 grote lap deeg wordt. Besmeer deze lap met 6 el Nutella en rol op tot een lange sliert. Rol deze sliert op tot een soort krans (dus van binnen naar buiten steeds groter). Gebruik eventueel een bakvorm van 22-24 cm om de juiste maat & ronding te krijgen (zo groot moet de onderste laag ongeveer worden namelijk). Leg de krans op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak het andere blik croissantdeeg open. Rol het deeg uit. Zoals ik hierboven beschreef is het eigenlijk bedoeld om 3 grote croissants mee te maken. Dit zie je aan de naadjes die er lopen. Snijd nu 2/3 er van af en maak van dit deel de naadjes dicht, zodat het 1 grote lap deeg wordt (maar dus wel kleiner als die van stap 2). Besmeer deze lap met 4 el Nutella en rol op tot een lange sliert. Rol deze sliert weer op tot een soort krans en leg op de bakplaat.
  • Als het goed is heb je nu dus nog 1/3 croissantdeeg over. Besmeer deze met 2 el Nutella, rol op tot een sliert en rol deze sliert weer op tot een mini krans. Leg er bij op de bakplaat (misschien heb je wel 2 bakplaten nodig. Ik had het telkens apart afgebakken, dus weet niet precies of het past op 1 bakplaat).
  • Bestrijk de 3 kransen met eigeel (gebruik hiervoor een kwastje). Zet de bakplaat met de 3 kransen (van groot naar klein) in de voorverwarmde oven voor circa 15 min. Laat iets afkoelen, zet ze op elkaar in een soort torentje en bestrooi met poedersuiker!