Ga terug

Japanse udon noodle soup met beef

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Kleine pan
  • Dunschiller
  • Grote pan
  • Middelgrote koekenpan

Ingrediënten

Beef:

  • 4 x 120/150 g beef
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 2 tl suiker
  • 1 el vissaus

Noedelsoep

  • 2 zakjes dashi
  • 3 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 1,5 el vissaus
  • 600/800 g gekookte udon noodles (3-4 pakjes)

Garnering:

  • 2 bospenen
  • 2 bosjes enoki mushrooms
  • 3 bosuitjes
  • 4 eieren
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 2 velletjes nori

Optioneel:

  • handje koriander
  • snuf chilivlokken

Instructies

Garnering:

  • Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook voor circa 6 min. op hoog vuur (zachtgekookt eitje).
  • Schil de bospenen in plakjes met behulp van een dunschiller. Verwijder het kontje van de enoki mushrooms. Snijd de bosui in ringetjes. Scheur de nori vellen in stukken.

Noedelsoep:

  • Vul een grote pan met 1,5 liter water. Breng aan de kook en zet op laag vuur. Voeg de dashi, sojasaus, mirin & vissaus toe. Als alles goed is opgelost, voeg je de udon noodles toe. Roer dit voor circa 2 min. door elkaar tot de gekookte udon noodles uit elkaar vallen (dus dat ze los vallen van elkaar in plaats van een blok).

Beef:

  • Snijd het rundvlees in plakjes. Marineer met de rest van de ingrediënten voor minimaal 10 min.
  • Bak de beefreepjes in een middelgrote koekenpan voor circa 2 min. tot beide kanten goudbruin zijn (en binnenkant nog rosé).

Geheel:

  • 1 persoon: Vul een kom met de dashi bouillon en noodles. Verdeel hierover de gebakken beefreepjes, bospeensliertjes, enoki mushrooms, bosuiringetjes, ei, sesamzaadjes en gescheurde nori. Maak eventueel af met wat koriander of chilivlokken.
Keuken: Japans