Verkruimel de bastognekoeken met behulp van je foodprocessor tot een fijne crumble (of leg de koeken in een theedoek dicht en rol/sla er met een keukenroller een paar keer overheen tot de koekjes helemaal fijn zijn).
Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg dit toe aan de bastognecrumble en meng goed door. Schep de crumble in een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Maak met behulp van je hand ook een klein randje. Zet de springvorm met crumble in de koelkast.
Mix de mascarpone en creme fraiche goed door elkaar. Voeg de suiker, sap en rasp van een halve citroen en vanille-aroma toe. Mix nog eens goed door. Giet dit mengsel over de bastognecrumble. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur (het liefst een nachtje) om op te stijven.
Snijd de aardbeien in schijfjes. Meng de schijfjes aardbei met een scheutje citroensap en de aardbeienjam. Als de mascarponetaart goed is opgesteven, schep je de aardbeivulling op de bovenkant. Klaar is je taartje!!
Optioneel
Steek er een paar takjes basilicum in voor de kleur én smaak.