Ga terug

Tosti beenham, oude kaas & gekarameliseerde beenham

Porties 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote koekenpan
  • Grote koekenpan

Ingrediƫnten

  • 50 g roomboter
  • 4 witlof
  • 8 dikke sneetjes desembrood zelf dikkere plakken afsnijden van een groot desem brood
  • 4 plakken beenham
  • 4 el suiker
  • 4 plakken oude kaas of allemaal kleine plakjes van een blok
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl mosterd

Instructies

  • Pluk de blaadjes af van de witlof (laat alleen het binnenste harde deel over --> dit is te bitter). Smelt boter in een middelgrote koekenpan. Voeg de witlofblaadjes toe en bak voor circa 5/6 min. op laag/middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en bak dit mee voor circa 1 min. tot het is gekaramelliseerd.
  • Leg de sneetjes brood uit over het aanrecht. Verdeel de beenham, gekaramelliseerde witlof & oude kaas over 4 sneetjes. Leg de overige 4 sneetjes op de bovenkant. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan. Leg de 4 tosti's hierin, druk goed aan en bak voor circa 2 min. op laag/middelhoog vuur. Draai na 2 min. om en bak weer voor circa 2 min. met deksel op de pan (in totaal dus 4 min.), zodat de kaas kan smelten.
  • Meng de mayonaise met de mosterd. Serveer de tosti's met deze mosterdmayonaise.