Ga terug

Rabarber eton mess met vanille ijs

Porties 4 glazen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediƫnten

Rabarbercompote

  • 350 g rabarber
  • 3 el witte basterdsuiker
  • scheutje citroensap

Optioneel:

  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 tl granaatappelazijn

Eton mess

  • 1 bak slagroom opgeklopt 500 ml
  • 250 g aardbeien 1 bak
  • 1 bak vanille-ijs
  • 75 g meringue naturel of aardbei
  • handje munt

Instructies

Rabarbercompote

  • Spoel de rabarberstelen schoon en snijd in stukjes. Breng samen met een klein laagje water (echt klein! Anders dan wordt het te vloeibaar), witte basterdsuiker en citroensap aan de kook. Laat koken voor circa 10 min. op laag/medium vuur. Ondertussen goed roeren. De rabarber zal vanzelf uit elkaar vallen.

Optioneel:

  • Maak de rabarbercompote op smaak met de vanille-aroma & granaatappelazijn.

Eton mess

  • Haal de opgeklopte slagroom uit de bak & roer even door met een garde (dan wordt die weer wat vloeibaarder). Snijd de aardbeien in schijfjes (excl. 4 stuks).
  • Maak de glazen als volgt op:
    - laagje slagroom
    - laagje aardbeienschijfjes
    - laagje meringue crumble
    - bol vanille ijs
    - 1 grote el rabarber compote
    - laagje aardbeienschijfjes
    - laagje meringue crumble
    - laagje slagroom
    - garnering: 1 hele aardbei met takje munt & mini beetje schuim crumble